Berrin

Engelli Öğrenciler Sınava Girebilir...

Önerilen İletiler

farkli-muamele-istediler-medium-0.jpg

Özel Yabancı Ortaöğretim Okulları Sınav Yürütme Kurulu, “31 Mayıs’ta yapılacak Özel Yabancı Ortaöğretim Okulları Sınavı’na engelli öğrenci almayacakları” şeklinde algılanan önceki günkü duyurusuna açıklık getirdi

Kurul, internet sitesinden dün yaptığı yeni açıklamada, özel eğitim okullarında okumak konumunda olan öğrencilerle ilgili duyurunun farklı değerlendirmelere yol açtığını belirterek şöyle denildi:

“Sözü geçen duyuruda belirtilmek istenen özel yabancı ortaöğretim kurumlarının, özel ‘Özel Eğitim’ okulları olmadıklarıdır. İlköğretim 8. sınıfta okuyan her öğrenci bu sınava başvurabilir. Kurumlarımızda sınavı kazanarak kayıt yaptırmış benzer durumda öğrencilerimiz olmuştur.”

Açıklamada, engelli öğrencilerin sınava girmeleriyle ilgili kısıtlama bulunmadığı ifade edilerek, bu konuda şüpheye yer olmadığı belirtildi. İnternet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi:

“Bu öğrencilerimizden sınava başvurmuş olanların veya başvuracakların sorunsuz bir sınav geçirmeleri ve bakanlığımızca gerekli önlemlerin alınabilmesi amacıyla, özür durumlarını belirten bir dilekçeyi 0 312 499 42 04 nolu faksa veya Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne göndermeleri gerekmektedir. Sınav giriş başvuruları, 31 Mart 2009 mesai bitimine kadar uzatılmıştır.”

Milliyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap