Berrin

Şirvan İçin Umutlu Bekleyiş Başladı...

Önerilen İletiler

hyt2.jpg

Trafik kazası kurbanı 10 yaşındaki Şirvan Duran, kök hücre naklinin ardından Denizli'ye döndü. Naklin işe yarayıp yaramayacağı altı hafta sonra belli olacak.

Denizli'de siyah bir Mercedes'in dünyasını kararttığı Şirvan Duran, Almanya'da kök hücre nakli yapıldıktan sonra Denizli'ye döndü. Elektrik borcunu bile ödeyemezken, Yeni Asır'ın yaptığı haberin ardından valiliğin kampanyası ve hayırseverlerin desteğiyle, ambulans uçakla kızını Almanya'ya götüren anne Funda Bilge, mutluluğunu dile getirdi.

Trafik magandasının çarpması sonucu boynundan aşağısı felç kalan ve bir yıldır yatağa mahkum yaşayan 10 yaşındaki Şirvan tedavi gördüğü Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden geçen çarşamba günü Almanya'ya uçtu.

KALÇASINDAN İLİK ALINDI

Sağlık Bakanlığı Etik Kurulu'nun iyileşme şansı olmadığı gerekçesiyle kök hücre nakli isteğine onay vermediği Şirvan, bir hayırseverin sağladığı ambulans uçakla Almanya'ya gitti, küçük kıza Xcell Hastanesi'nde kendi kalça kemiğinden alınan ilik kök hücre haline getirilerek nakledildi. Annesi Funda Bilge ile Almanya'dan önceki gün dönen Şirvan, Çardak Havaalanı'na indikten sonra ambulansla Denizli'deki evine getirildi. Şirvan'ın 4 ay önce Denizli'de başlayan umut yolculuğu yine Denizli'de tamamlandı. Kök hücre tedavisine yanıt vermesi beklenen Şirvan, yürümek istediğini söylerken, duygularına hakim olamayarak gözyaşlarına boğuldu.

DOKTORLAR UMUTLU KONUŞTU

Anne Funda Bilge, geçtiğimiz çarşamba günü Şirvan'ın tedavisinin sürdüğü Ankara'dan Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Xcell Hastanesi'ne gittiklerini, aynı gece kızının kalça kemiğinden enjeksiyon yöntemiyle ilik alındığını söyledi. Bilge, "Perşembe gecesi alınan ilik, kök hücre haline getirilerek, Şirvan'ın hasarlı olan bölgelerine yerleştirildi. Kök hücre naklinin ardından doktorlar çok umutlu konuştu. İstediklerinden daha fazla kök hücre elde edebildiklerini, en kısa zamanda faydasını göreceğimizi söyledi" dedi. Kök hücre naklinin faydalarını görmek için en az 6 hafta beklenmesi gerektiğini söyleyen Bilge, "Altı hafta sonra kollarına, ellerine hareket gelmesi ve solunum kaslarının güçlenmesi bekleniyor. İlk etapta solunum cihazından ayrılmasını umut ediyoruz. Almanya'ya gitmeden önce kızıma yüzde 60'lık bir şans verilmişti. Ancak doktorlar bunun daha fazla olabileceğini belirttiler" diye konuştu.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Yaklaşık bir yıldır yatağa mahkum yaşayan talihsiz Şirvan ise kendini iyi hissettiğini belirterek, "İnşallah yürüyeceğim" dedi. Evine 4 ay sonra kavuştuğu için duygulu anlar yaşayan Minik Şirvan, "Bana hiç umut vermeyenlere söylüyorum. Ben ayağa kalkacağıma inanıyorum" dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

Etik Kurul 'Kalkamaz' demişti

Yokluklar içinde, evde solunum cihazına bağlı yaşarken, Yeni Asır'ın haberi ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın devreye girmesiyle Ankara'ya helikopterle götürülüp Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Şirvan burada da dört ay tedavi görmüştü. Sağlık Bakanlığı Etik Kurulu, küçük kızın ayağa kalkma ihtimalinin bulunmadığına karar vermişti. Kurul, Şirvan'ın ailesinin 'son umut' olarak gördüğü kök hücre tedavisini ise 'deneysel' bir yöntem olduğu gerekçesiyle onaylamamış ve aile kendi imkanıyla Almanya'ya gitmek zorunda kalmıştı.

UFUK SOYHAN (DENİZLİ)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

güzel bir haber.teşekür ederim berin inşallah tükiyede yapılmasın izin verirler bian önce işallah şilvan tedavide sonuç verir bizlerde korkuzuz ca baglanırız kök hücre nakil umuduna bizler için aydınlatıcı eline saglık berrin

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

Sayın berrin

Emeğine sağlık...teşekkürler...

Melek masum şirvana çok geçmiş olsun...inşallah yürüdüğü günüde görürüz...

Ve kök hücre tedavisini bekleyen bütün engellilerin yürüdüğü günü duymayı görmeyi sabırsızlıkla ve dua ile bekliyorum...Allah bütün engellilerin her konuda yardımcısı olsun...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sayın berrin

Emeğine sağlık...teşekkürler...

Melek masum şirvana çok geçmiş olsun...inşallah yürüdüğü günüde görürüz...

Ve kök hücre tedavisini bekleyen bütün engellilerin yürüdüğü günü duymayı görmeyi sabırsızlıkla ve dua ile bekliyorum...Allah bütün engellilerin her konuda yardımcısı olsun...

Aminnnn :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap