Sumeye

Türkiye'nin En Büyük İlik Nakil Merkezi Kayseri'de Açılıyor....

Önerilen İletiler

Türkiye'nin en büyük ilik nakli merkezi KAYSERİ'De491420080801094745828.jpgErciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çetin, Türkiye'nin en büyük kemik iliği merkezini Şahinur Dedeman Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Araştırma Merkezi ıyla Kayseri'de açacaklarını söyledi.04 Mart 2009

Prof. Dr. Çetin, Dedeman ailesinin katkısıyla yapılan Şahinur Dedeman Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Araştırma Merkezi'ni çok yakın bir zamanda hizmete açacaklarını belirtti. Merkezin kapasitesi itibariyle alanında Türkiye'nin en büyük yapısı olduğunu anlatan Çetin, "Dedeman Ailesi'nin katkısı ile yapılan, Şahinur Dedeman Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Araştırma Merkezi'ni çok yakın bir zamanda hizmete açacağız. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı bünyesinde açılacak bu merkez Türkiye ve Avrupa'nın en büyük kök hücre nakli tedavi merkezi olma özelliğini taşımaktadır." dedi.

Türkiye genelinde halen 3 bin hastanın kemik iliği nakil sırası beklediğini belirten Prof. Dr. Çetin, "Türkiye genelinde yapılan kök hücre nakil sayısı ise 800 civarında. Biz mevcut 8 yataklı nakil ünitemizde yıllık yaklaşık 100 hastaya nakil yapmaktayız. Hedefimiz 40 yatak kapasiteli yeni hastanemizle yıllık nakil yapılan hasta sayımızı 3-4 kat artacak." diye konuştu.

Merkezin Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak tasarlandığını belirten Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün odalar tek yataklı olup oda içinde LCD televizyon, buzdolabı ve gömme dolapların yanısıra tuvalet ve banyo gibi unsurların da bulunduğu günlük istek ve zaruri ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Merkezi pozitif basınçlı, laminar akımlı hepa filtre sistemi ile oluşturulan steril odalarımız yüksek bir standart sağlamaktadır. Oda düzenlemeleri enfeksiyon riskini en aza indirecek şekilde tasarlanmış, örneğin klasik perdeler yerine cam içi jaluziler kullanılmıştır. Hastanenin 1. katında 2 yataklı tam teşekküllü yoğun bakım ünitesi mevcut olup, yoğun bakım ihtiyacı olan hastaları diğer hastanelere nakil etmeden tedavi etme imkânımız olacaktır. Ayrıca gerekli olduğu durumlarda bütün odalarımız yoğun bakım hizmeti verebilecek hale dönüşmektedir. Nakil hastanesi içinde bulunan Aferez Ünitesi ve Hücre Değerlendirme Laboratuarı kök hücre toplanması, çeşitli kan elamanlarının elde edilmesi ve tedavi uygulamaları ile hizmet verecektedir. Poliklinik katında ise; 3 muayene odası, 2 ayaktan tedavi ünitesinde nakil yapılan hastaların takip ve tedavisi yapılacak.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

tıp alanında özelliklede bu konuda avrupa yaklaşmak gerçektende çok sevindirici böyle bir merkezin ülkemizde açılmış çok harika bir durum paylaşımın için sağol sümeye

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap