Sumeye

SİTRES VUCUTUN DÜZENİNİ BOZUYOR

Önerilen İletiler

STRES VÜCUTTA DÜZENİ BOZUYOR

22.02.09 - Uzmanlar, hayata pozitif bakabilmek ve iş hayatında başarılı olabilmek için her gün farklı elbiseler giymek, daima kullanılan iş yolunu değiştirmek ve hedefler koymanın yaşamı anlamlı kıldığını belirtiyor. Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Gökşen, depresyon ve stresten kurtulmak ve hayatı yaşanılır kılmak için yaşama bakış açısının revize edilmesi gerektiğini söyledi. Ruhu sürücüye, vücudu da arabaya benzeten Gökşen, psikiyatrik hastalıkların da arabanın motor arızaları olarak görülebileceğini ifade etti.

Stres, vücutta serotonin ve noradrenalin gibi salgılatın düzenli verilmesini engelliyor. Araçtaki bir eksiklik motorun düzgün çalışmasını engelliyorsa, beyindeki serotonin, noradrenalin gibi salgıların düzeninin bozulması da duygu, düşünce ve davranışlarda problemlere yol açıyor. Kişi bardağın sürekli boş tarafını görmek istiyor. Hayatın her alanına yayılmış bir halsizlik, isteksizlik, karamsarlık ve kendine güvensizlik gelişiyor.

Hayatınızın bir hedefi olsun

Öncelikle kişinin kendisine bir yaşam hedefi koyması gerektiğini belirten İsmail Gökşen, 'Ne için yaşıyorum?'sorusuna cevap verilerek yaşama anlam kazandırılabileceğini kaydetti. Ardından hayatı monotonluktan uzaklaştırmak gerektiğini vurgulayan Gökşen, "Günlük alışkanlıklarda küçük değişiklikler yapılarak tekdüzelik nedeniyle oluşan stresten uzaklaşılabilir. Mesela çalışan insan mümkünse her gün farklı elbiseler giymeli, her gün işe gidip gelirken gittiği güzergâhı değiştirmeli, bazen diğer sokaktan geçmelidir. Önceki gün yaptıklarını tekrardan kaçınmalıdır. Evde kalmak zorunda olan insanlar da imkânlan dahilinde gezerek sıkıntılarını hafifletebilirler." şeklinde konuştu.

Stresi yenmek için ne yapalım?

Sabah yürüyüşü, spor, nefes egzersizleri yapılabilir.

Zaman yönetimi yapılmalı.

Gülümseten faaliyetler yapılabilir.

Dua ve ibadet de stresten korunmanın ve kurtulmanın bir yoludur. >Ortadoğu

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap