Can Sengul

SGK'dan Kanserliye Eziyet...

Önerilen İletiler

IOcak 2009 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri alelacele bir düzenleme yaptı.

Yapbğı düzenleme ile Ostomi hastası olup günlük yaşamlannı vücutlanna bağlı torbalarla sürdürmek zorunda olan hastalara yeni bir eziyet yolu açtı.

Dahası, aylık 200 TL'ye varan ek masraflar altına soktu.

Türkiye'de yaklaşık 20 bin olan bu hastalann. her gün mutlaka bir tane bu torbalardan kullanması gerekiyor. 1 Ocaktaki düzenleme ile daha önce 3 TL olarak ödenen torbalar, bir gecede 1.80 TL'ye çekildi. Böylece hastalar malzeme satanlarla karşı karşıya bırakıldı. Firmalar kur artışını da gerekçe göstererek. SGK'nın bu rakamı yukan çekmesi beklenirken neredeyse yan fiyatına düşürmesi üzerine her hastadan 4-5 TL fark almaya başladı. Aylık 120-150 Tl fark vermek zorunda kalan hastalann ne yazık ki tek giderleri bu torbalar değil. Şikayetçi olan hastalar SGK'daki düzenlemeyi yapan Sami Türkoğlu ile Hanefi Gök'e şikayetlerini bildirmeye başladılar. Ancak kurum yetkilileri ise hastalan, nereden destekli olduğu bilinmeyen bir Türk firmasına, hastalardan fark almadığını söyleyerek yönlendiriyor. O firmanın ürününü almak için giden hastalar ise başka bir sürprizle karşılaşıyor. Hem peşin para isteniyor hem de kullanmak zorunda olduklan torbalar birkaç hafta sonra gelecek diye evlerine gönderiliyor. Hastalar yeniden SGK yetkililerine gittiklerinde ise güvenlik görevlileri tarafından kapı dışan ediliyorlar. Bugünlerde SGK koridorlan, bu hastalann "Bir gün siz de bu hastalığa yakalanırsınız da anlarsınız bize ne eziyetler çektirdiğinizi" çığlıkları ile inliyor.

Bize anlatılanlar bu...

Yalçın BAYER Hürriyet...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

sağlık sistemi iyiye gidiyor diyorlar ama en önemli hastalık için tedavi ihtiyacı duyan insana maddi zarar veriyorlar o zaman sormak lazım nasıl iyiye giden bir sağlık sistemi var ülkemizde paylaşımınız için teşekkürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap