Berrin

Felçte Umut...

Önerilen İletiler

spacer.gif Bilimin sınırları, bu doğrultuda yapılan araştırmalar ve araştırmalarda ortaya çıkarılan yeni bulgular doğrultusunda her geçen gün genişliyor, büyüyor. Tabi, buna bağlı olarak birçok 'Eski ezber'de' bozuluyor; yerini yenileri alıyor.

Biliyorsunuz, daha düne kadar, travmalara bağlı olarak zedelenen, kopan sinirlerin eski görevlerini yapacak hale gelmesi (sinir hücreleri yeniden ortaya çıkmaz, kendini yenileyemez, diyerek) imkansız olarak kabul edilirdi. Ancak, sinir sistemi konusunda yapılan sayısız araştırma, yeni umutların yeşermesine, imkan tanındı.

ONARMAK MÜMKÜN OLUYOR

Amerika'daki ünlü bilim yuvalarından birisi olan Utah Üniversitesi uzmanlarının ince solucanların sinir sistemi üzerinde yaptıkları araştırmalar, yaralı sinir uçlarının kendini tedavi ederek, tekrar görevini yapacak hale gelebileceğini ortaya koydu.

Uzmanlar, ince solucanda keşfettikleri yeni bir Gen'in, kopan sinirlerin kendi kendini tedavi etmesini sağlayacak sinyal yaratma düzenine ait olduğunu tespit ettiler. Aynı düzenin insanda da olduğunu açıklayan uzmanlar, bu buluş yardımıyla insanlardaki sinir yaralanmalarının kopmalarının kısa bir süre sonra tedavi edileceğini vurguladılar.

ARTIK YÜRÜYECEKLER

Sinir zedelenmesi ve kopmasına bağlı olarak felç olanlara müjde. Çünkü, yaklaşık 6 sonra, bu şekilde felç olanlar yürüyebilecek. Sebebine gelince...

Dünyaca ünlü Genetik Teknolojisi Firması GERON'un Başkanı Thomas Okarma kısa bir süre önce şu açıklamayı yaptı; '.. Uzun yıllardır süren araştırmalarımız sonunda embriyondan ürettiğimiz kök hücreler vasıtasıyla ve özel bir teknikle elde ettiğimiz omirilik hücreleri vasıtası ile omurilik kopması veya zedelenmesi sonucu meydana gelen felçi iyileştiren bir yöntem geliştirdik. Ancak, bu yöntem ile hastaları tedavi etmemize, (Embriyondan elde edilmiş kök hücre ile tedaviye, eski Başkan Bush karşı çıkıyordu) bu konuda tek yetkili olan FDA (Food and Drug Adminstration) izin vermedi. Birkaç gün önce bu izin bize verildi. Yaza girildiğinde 10 omurilik felci olan kişiye, embriyonel kök hücrelerden ürettiğimiz omurilik hücrelerini iğne ile vereceğiz. (Kopan, zedelenen bölgeye)

Bu tedaviyi yapacağımız zamana kadar, bu yöntemin muhtemel yan etkilerini ortadan kaldıracak klinik çalışmaları sürdüreceğiz.

Bu arada yaptığımız tüm denemelerde, zerk edilen omurilik hücreleri, kopmuş veya zedelenmiş bölgelerde gelişip, bölgeyi görevini yapacak hale getirdi.

Bu tedavi metodunu şimdilik bir veya iki hafta önce felç olmuş kişilere uygulayacağız'.

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bu gelişme, beraberinde çığ gibi büyüyecek yeni buluşları da tetikleyecek, gibi gözüküyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu 6 ay sonra mı demek istemiş 6 yıl mı ?

6 ay sonra sanırım can çünkü yaz olduğunda 10 hasta üzerinde denenecek ya ondan bahsediyor sanırım.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

6 ay sonra sanırım can çünkü yaz olduğunda 10 hasta üzerinde denenecek ya ondan bahsediyor sanırım.

O 10 hasta umudumuz bizim

Geron şirket sahibi çok kesin konuşuyor zaten yürüteceğiz diye

Orada ki tekniğide hemen türkiye de kullanmaya başlarlar bizde burdan yararlanırız

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
içimizi ferahlatın sevindirdin bizi hiçbir haberde zamanı belirtmiyorladı bunda 6 ayakadarsa çok güzel inşallah yine bir engel çıkmazda umutlarımızı yitirmeyiz inşallah biran önce gerçekleşir yücerabim omucuzeyi layık görür bizlerede biranönce kadırır ayağa bizleri vebütün velçlileri bu haaberi bizlerle paylaştığın için çok teşekür ederim.Berrin

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap