Guest DOĞRU YOL

Mobilya Tasarımında Bir İlk...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

İlk kez engelliler için ev mobilyaları tasarlanacak. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen 5. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yanşması'na başvurular başladı.

Geride bırakılan dört yarışmada, para ödülünün yanı sıra onlarca gence iş ve staj olanakları sunulurken, Türk tasarımcılarının ürünlerinin yurtiçi ve yurtdışı mobilya fuarlarında yer alması sağlanmıştı. Bu yıl yarışma öğrencilerin yanı sıra tasarım alanında eğitim almış ya da bu alanda çalışan horkoein katılımına açık. Başvuru süreci 09 Şubat 2009 itibariyle başlayan yarışmaya, öğrenciler geçen yıllarda olduğu gibi yatak odası takımı, yemek odası takımı, genç odası, salon takımı, kanepe işlevini yerine getiren çok işlev amaçlı fonksiyonel nitelik taşıyan mobilya, hizmet ve servis elemanı dallarında katılabilecekler.

Tasarım alanında eğitim almış ya da bu alanda çalışan herkesin başvurabileceği özel kategori için ise bu yıl "Engelliler için Ev Mobilyası Tasarımı" konsepti seçildi. Böylelikle ilk kez "engelliler için ev mobilyası" tasarlayanlar ödüllendirilecek, öğrenciler arasından birinciliği göğüsleyecekleri 6 bin, ikincileri 4 bin, üçüncüleri 2 bin Lira para ödülünün yanı sıra yine iş, staj, fuarlara katılım ve tescil haklarının alınması gibi olanaklar bekliyor. Engelliler için Ev Mobilyası kategorisinde birinciliğe değer bulunan proje sahibine 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin Lira para ödülü verilecek.

Dünya

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap