Guest DOĞRU YOL

ÜNİVERSİTELERE "ÇOCUK HAKLARI" GELDİ

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Türkiye'nin Önde Gelen Beş Üniversitesinin İletişim Fakülteleri ile Unıcef Arasında, Üniversite Öğrencilerinin Çocuk Hakları Konusunda Eğitilmelerini Öngören Bir Protokol, İmzalandı.

Türkiye'nin önde gelen beş üniversitesinin İletişim Fakülteleri ile UNICEF arasında, üniversite öğrencilerinin çocuk hakları konusunda eğitilmelerini öngören bir protokol, Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenen törenle imzalandı.

Galatasaray Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakülteleri ile UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) arasında, geleceğin habercilerini, çocuk hakları konusunda eğitmek ve bu konuda medyada bilinç yaratmak üzere bir protokol imzalandı.

Galatasaray Üniversitesi'nde imzalanan anlaşmaya göre fakülteler ders programlarında çocuk hakları ile ilgili dersler açacak ve çocuk hakları çalışmalarının tanıtılıp savunulması ve başka ortak projeler gerçekleştirilmesi için de çalışmalar yapacaklar.

UNICEF'i Orta ve Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Maria Calivis ile Türkiye Temsilcisi Reza Hossaini'nin temsil ettiği törende, Galatasaray Üniversitesi'nden dekan Prof. Dr. Özden Cankaya, Gazi Üniversitesi'nden dekan Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, Ankara Üniversitesi'nden dekan Prof. Dr. Haluk Geray, İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aslı Yapar Gönenç ve Anadolu Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Hakan Ergül ortak protokolü imzaladılar. Akademisyen katılımcılar, çocuk hakları dersini müfredatlarına dahil etmenin yanı sıra, üniversiteleri bünyesinde çocuk hakları ile ilgili başka bir dizi çalışmaya da başladıklarını belirttiler. (ANKA)

(HYF/BÜN)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap