Guest DOĞRU YOL

2010 Yılı Yürüme Cihazı...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

İsrail'de belden aşağısı felç olanların yürümesine imkan veren yeni bir aygıt geliştirildi. Bacaklara takılan motorize iki aygıt, alıcılar ve bir bilgisayar aracılığıyla çalışan sistem sayesinde felçli hastalar yürüyebiliyor, hatta merdiven çıkabiliyor.

20 yıldır felçli olan Radi Kaiof, nihayet 41 yaşında Hayfa sokaklarında dolaşmanın keyfini çıkarıyor. 20 yıl önce belden aşağısı felç olan Kaiof'a yürümenin keyfini yeniden tattıran İsrailli tıbbi teknolojiler şirketinin geliştirdiği elektronik aygıt.

Bacaklara takılan motorize iki aygıt, alıcılar ve bir bilgisayar aracılığıyla çalışan sistemi, kendisi de felçli olan doktor Amit Goffer geliştirmiş. Aygıt felçliyi oturduğu yerden kalkmasına da yardım ediyor.

Ancak Goffer, kolları yarı felçli olduğu için ReWalk yani "yeniden yürümek" adı verilen aygıtı kullanamıyor.

2010'da satışa sunulması beklenen cihazın fiyatının en az 20 bin doları bulacağı tahmin ediliyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tekerlekli sandalye yerine ona bagımlı olacaksın Ayrıca oradaki gibi rahat kullanmaak çok zordur . Fiyat çok pahalı ssk karşılamaz . hem israile boykotumuz var almam ben :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gösterirdiyi kadar deyildir işlevi nomal mankenle gösrerilmiştir. fiyatı çok pahalı östelikte israyil üretimi bizlere gelmez bence.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Çok süper bir cihaza benziyor tekerlekli sandalyeye bağlı kalmaktan daha iyidir bence.Evet fiyatı biraz pahalı herkes alamaz ama benim birşey dikkatimi çekti bu cihaz belden aşağısı felç olan hastalar için kullanılıyor galiba.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tekerlekli sandalye yerine ona bagımlı olacaksın Ayrıca oradaki gibi rahat kullanmaak çok zordur . Fiyat çok pahalı ssk karşılamaz . hem israile boykotumuz var almam ben smile.gif

Cihaz güzelde boykot var doğru patron ne derse o :D bende almam :D

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap