Guest DOĞRU YOL

Eğitimsiz Engelli Kalmayacak...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Engellilere ve ailelerine eğitim müjdesi Türkiye engelli vatandaşlarını eğitmek için kollarını sıvadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün himayesinde Beyaz Ay Derneği'nin organize ettiği kampanyada Türkiye'deki eğitimsiz engellilerin eğitilmesi hedefleniyor.

Türkiye'de yaklaşık 8 buçuk milyon engelli yaşıyor ve bunların yaklaşık 7 milyonunun eğitimsiz olduğu biliniyor. Bu sebeple engelli vatandaşların büyük bir çoğunluğu toplumdan soyutlanmış bir durumda yaşıyor. Bu durumun önüne geçmek için önemli bir protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun imzaladığı protokolle eğitim sisteminden yararlanan engelli sayısını artırmak, toplumun her kesiminde bu konuda duyarlılık oluşturmak ve engellilerin topluma etkin bireyler olarak katılımlarını desteklemek amaçlanıyor.

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Çelik, ''özürlülerin önüne konan engeller var. Bu engelleri ortadan kaldırmak sosyal devletin vazifesidir'' derken, Bakan Çubukçu ise ''bu kampanya, gelecek adına hepimizi heyecanlandıran bir eğitim seferberliğidir" dedi. "eğitim her engeli aşar" sloganıyla yola çıkan çalışma 3 yıl sürecek.

SAMANYOLUHABER

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

gerçektende eğitimsiz engelli kalmamalı yurdumuzda bu konuda büyüklerimize çok önemli görevler düşüyor böyle kampanyalar olduğu sürece yurdumuzda ihşallah eğitimsiz engelli kalmayacaktır paylaşımınız için teşekkürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eytimsiz engeli kalmamalı binlerce engeli kendikendine yetebilecek haldeyken eytimi olmadıgı içinçok zorluklar yaşıyorlar eytim olursa binlerce sorun otadan kalkacaktır tşk böylele haberi paylaştığın için dogru yol

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap