Guest DOĞRU YOL

8 Yıllık Zorunlu Misafirliği Sona Erdi...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

31200wx6.jpg

Ailesi bulunamadığı için 8 yıldır hastanede kalan zihinsel engelli gencin hastaneden ayrılışı sırasında hemşireler gözyaşlarına hakim olamadı.

Yakınları bulunamadığı için 8 yıldır Konya Numune Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde yaşamını sürdüren, kimliği belirlenemediği için ''Özgür'' ismi verilen genç, hastane yetkililerinin girişimleri sonrası Çumra ilçesinde bir rehabilitasyon merkezine gönderildi.

Hastanenin acil servisi önünde ''Özgür'' ile vedalaşan hemşireler gözyaşlarına hakim olamadı.

Özgür ise kendisine bakan hemşirelerden durgun bir şekilde ayrıldı.

''Özgür'' ile vedalaşırken gözyaşlarına hakim olamayan Psikiyatri Kliniği Servis Sorumlu Hemşiresi Hacer Sugurtin, kendilerinin ''Özgür'' ismini verdiği zihinsel engelli hastanın 8 yıl önce servislerine getirildiğini söyledi.

Yakınlarına ulaşılamayan Özgür'e yıllarca kendisi ve arkadaşlarının bir bebek gibi baktığını belirten Sugurtin ''Özgür'ün gitmesini istemedik. Ancak rehabilitasyon merkezi onun için daha uygun. Burası tedaviye dönük hizmet kurumu. Yer sorunu oluyordu. Oraya uyum sağlamasını çok isteriz. Ancak Özgür buradan gideceğini hissetti. Canı sıkkındı. Durgundu. Özgür bizim bebeğimizdi. Gerçekten çok etkilendik'' diye konuştu.

Yaklaşık 8 yıl önce araç çarpması sonucu yaralanarak Konya Numune Hastanesine kaldırılan zihinsel engelli, yapılan tedavisinin ardından hastanenin Psikiyatri Servisine yatırılmıştı. Hastane çalışanları tarafından ''Özgür'' ismi verilen hastanın üzerinden kimliği çıkmadığı için bugüne kadar yakınlarına ulaşılamamıştı.

31202km4.jpg

Geçtiğimiz günlerde, gazetelerde, zihinsel engelli gencin yakınları bulunamadığı için 8 yıldır hastanede kaldığına ilişkin haberlerin çıkması üzerine, engelli gencin bir rehabilitasyon merkezine yerleştirilmesi için girişimde bulunulmuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap