BlueLife

Paralimpik Milli Takımı'na Sanatçı Desteği..

Önerilen İletiler

paralimpik.jpg



Paralimpik Milli Takımı Pekin'e uğurlamadan önce 31 Ağustos Pazar günü The Plaza Otel'de düzenlenecek basın toplantısıyla sporcular sanatçılar ve basın mensuplarıyla biraraya gelecek.İstanbul Balmumcu'daki The Plaza Otel'de yapılacak basın toplantısına Atıcılık, Halter, Okçuluk, Atletizm, Tekerlekli Sandalye Tenisi ve Judo branşlarında Pekin'de bizi temsil edecek olan milli sporcular katılacak. Paralimpik Oyunları'na katılacak sporculara destek veren sanatçılar, Ahu Yağtu, Emre Altuğ, Fadik Sevin Atasoy, Hande Yener, Hidayet Türkoğlu, Irmak Ünal, Merve İldeniz, Saadet Işıl Aksoy, Selin Demiratar, Serdar Önal, Tamer Yılmaz , Ayşe Özyılmazel, Elif Aktuğ, Melis Alphan, Onur Baştürk, Sanem Altan ve Sevim Gözay'a desteklerinden dolayı basın toplantısında birer plaket verilecek.


 2 Eylül Salı günü Çin'in başkenti Pekin'e gidecek olan Türkiye Milli Paralimpik Takımı 7 ayrı branşta (Okçuluk, Atıcılık, Halter, Atletizm, Masa Tenisi, Tekerlekli Sandalye Tenisi ve Judo), 16 sporcuyla birlikte Türkiye'yi temsil edecek. Müsabakalar ise 6 -17 Eylül 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 PARALİMPİK NEDİR?
 Paralimpik Engelliler Olimpiyatıdır. Kelime anlamı olarak "paralel olimpiyat" anlamındadır ve paralel ve olimpik kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur.

 İlk olarak 1948'de İngiltere'de 2. Dünya Savaşı gazilerinin katılımı ile bir spor organizasyonu düzenlenmiş ve bu organizasyon 4 yıl sonra Hollanda'lı sporcuların katılımı ile uluslararası kimlik kazanmıştır. Engelli sporcular için ilk Olimpik stilde organizasyon 1960'ta Roma'da düzenlenmiştir ve şu anda paralimpik olarak adlandırılmaktadır.

 Türkiye Paralimpik Oyunlarında ilk altın madalyasını 2004 Atina Paralimpik Oyunlarında atıcılık dalında kazanmış


İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap