BlueLife

Erzunum Bedensel Engelliler Spor Kulübü Futbol Takımı Kuruyor...

Önerilen İletiler

Erzurum Engelliler Spor Kulübü, futbol takımı kurmak için ortopedik engelli sporcu arıyor. Kulüp Başkanı Hüseyin Özer, futbol oynamak isteyen 18- 21 yaş arası bedensel engelli gençlerin kulübe müracaat etmelerini istedi.  Bünyesinde halter, okçuluk, bilek güreşi ve atıcılık takımları bulunan Erzurum Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Ampute Futbol Takımı oluşturmak için harekete geçti. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen Ampude Futbol Ligi'ne katılmak istediklerini söyleyen Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Özer, bu nedenle de Erzurum'daki bedensel engelli gençlere çağrıda bulundu. Özer, futbol oynamak isteyen 18- 21 yaş arasındaki ortopedik engelli gençlerin kulübün eski belediye binası zemin katında bulunan Türkiye Sakatlar Derneği'ndeki kulüp ve dernek yöneticilerine müracaat etmelerini istedi.


 
 Futbol takımında oynayacak gençlerin her türlü malzeme ve ortamlarını hazırlamaya hazır olduklarını belirten Özer, "Bedensel engellilerden oluşan bir futbol takımı kuracağız. İstekliler derneğimize ya da dernek binasındaki kulübümüze müracaat edebilirler. Her türlü imkanları sağlayacağız. Servis, malzeme, saha ve diğer imkanlarımızı bunun için seferber edeceğiz. Erzurum'un adını bedensel engelliler futbol liginde duyurmak istiyoruz. Eğer böyle bir takım kurarsak o zaman Erzurum'da bedensel engellilere yönelik çeşitli sportif faaliyetleri organize etme şansımız dahada artar." dedi. 
 Bedensel engellilerden oluşan Ampute Futbol Ligi'nde halen 20'nin üzerinde takımın mücadele ettiğini hatırlatan Hüseyin Özer, futbol takımı oluşturmak fazla bir masrafa gerek olmadığını açıkladı. Özer, okçulukta milli takıma sporcu verdiklerine de işaret ederek, "Bu milli sporcumuz şimdi Atatürk Üniversitesi'nde milliliği sayesinde kendisine iş buldu. Bedensel engelli arkadaşlarımızın evde ya da kahvede oturmalarını istemiyoruz. En azından bir spor branşında faaliyette bulunsunlar. Üstelik milli olduklarında belki de hayatlarının geleceğini etkileyecek imkanlar sunulur. Bunun örneğini yaşadık. Bunun için de engelli gençlerimizi futbol oynamaya davet ediyorum." diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap