Can Sengul

Parapodyum Cihazını Artık Kurumlar Karşılıyor [Bilgi]

Önerilen İletiler

SSK Bu ay İtibarıyla Bu ürünü Karşılayacakmış, herkese duyrulur.

Vertabra Medikal ile görüştüm...

Bu hafta hastahaneden heyet raporu almaya gideceğim. Fakat tamamını mı bir kısmını mı karşıladığından tam emin değilim. Öğrenince yazarım

Atakta durmayı ve adım atmayı sağlayan Parapodyum cihazı

Parapodyum cihazı ilk olarak 2000li yıllarda dünya rehabilitasyon pazarına prototip olarak verilmiş ve Ar-Ge çalışmalarının devamı sayesinde bugünkü kullanıma hazır hale getirilmiştir.

Cihazın en büyük özelliği paraplejik ve/ veya ayakta desteksiz duramayan ve yürüme sorunu olan kişilerin BAĞIMSIZ olarak ayakta durma ve yürümelerine yardımcı olan bir cihazdır.

Uzun yürüme cihazı,paralel bar gibi kişileri ayakta tutan ve destekli yürümelerine yardımcı olan cihazların yerine kişileri bağımsız olarak ayakta durmalarını sağlayarak kendi başlarına yürümelerini sağlamaya yardımcı olur.Dünyada ayakta dururken ve desteksiz yürürken kişinin ellerini serbest bıraktığı tek cihazdır.Tamamen manuel olarak gövde salınımı ile çalışan bir sistemdir.Kişinin emniyeti en üst düzeydedir.Ülkemizde yaklaşık olarak bir yıldır hastalarımızın hizmetine sunulan bu cihazda ayağa kaldırıp bağımsız yürümesini sağladığımız en üst parapleji seviyesi C 5 (inkomplet)tir.Kişinin elinde bir deformitesi olması durumunda bilek üzerine konulacak velcro lu bir bant sayesinde kullanım zorluğu ortadan kaldırılmış olur.Ayrıca aktif rehabilitasyon ve egzersiz sayesinde karın içi organların tekrar düzenin sağlanması, hareketsizliğe ve ayağa kalkmamaya bağlı kardiyovasküler problemlerin ortadan kaldırılması, ürolojik problemlerde azalma,ısı regülasyonunun düzenlenmesi,kas spazmlarının azalması, zayıflama, aktif egzersize bağlı olarak akciğer kapasitesinin artması, bası yarasının önlenmesi , ayakta bağımsız durma ve aktif yürümenin getirdiği psikolojik fayda parapodyumun belli başlı endikasyonlarıdır.Parapodyumu Parapleji hastalarında olduğu gibi :Kas hastaları, MS hastaları,CP ve MMS,Spina Bifidalı hastalar da doktorlarının ve fizyoterapistlerinin önerileri ve talimatları doğrultusunda rahatlıkla kullanabilirler.

pp1.jpgpp2.jpgdynamic_parapodium%2033.jpg

Parapodyum videosunu izleyebilmek için lütfen aşağıdaki linke mouse'un sağ tuşu ile tıklayarak "Farklı Kaydet"i seçin ve bilgisayarınıza yükleyin.

PARAPODYUM VIDEO

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bu videoyu daha önce medikalci bir arkadaşım göndermişti bana incelemem için çok güzel bir cihaz ama maalesef c seviyeleri için uygun değil.

Sen yine şanslısın, bana kullanırsın hastaneden rapor al hemen alırız dedi medikalci Uğraştım rapor için alamadım yine üzerinedüşsem alırdım ama alalar olmuş hiç kullanamıyorlarmış.

Medikalci satmak için kullanırsın diyormuş bunu anladım medikalcilere güvenip iş yapılmaz yani

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

Sayın can bey

Emeğine sağlık...teşekkürler...

Görüldüğü kadarıyla cihaz bedenin her yerini sarıyor ve adımlar zorla atılıyor...yani tekerlekli sandalyede hareket etmek bu cihazla hareket etmekten daha kolay olsa gerek...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ben medikalci bi tanıdığıma sordum ve kazadan sonra 10 yıl geçtiği için sgk nın karşılamadığını söyledi.. daha doğrusu yanımda firmayı aradı ve onlar bilgi verdi..

bence ayakta durmak için çok yararlı bi cihaz..

pp3.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap