Prenses

[Soru]Nöropatik Ağrılar.

Önerilen İletiler

Sevgili Kaderdaşlarım.

Trafik kazasıyla, C4 seviyesinden itibaren omurilik yaralanması nedeniyle felçliyim.93 yılından beri de böyle yaşıyorum. Kaza geçirdiğim zaman 37 yaşındaydım, şimdi malûm ..

İlk günden beri cildimde hissettiğim dayanılmaz acılar var. Sanki cildimi milyonlarca böcek ısırıyor.Ya da damarlarımın içi cam kırıkları ile dolu zannediyorum. İlk günler bu söylediklerimi doktorlar çok sevindirici buluyorlardı, sinirlerin hepsi ölmemiş olduğunun göstergesi olduğunu düşünerek. Ben yıllarca bu acıları çekiyorum.Ama artık dayanma gücüm çok zayıfladı yada ağrılarım çok arttı. Giysilerimin cildime değmesi bile canımı acıtıyor.Bu konu ile ilgili sadece laroxly kullanıyorum. Fakat LAROXLY de son bir ay içinde üretimi durduğu için bulunmuyor.

Benim öğrenmek istediğim, Omurilik felçlisi olupta benim gibi nöropatik ağrılar çeken kişiler var mı ? Var sa, bu ağrılarla ilgili tedavi görmüşler mi ve hangi ilaçları kullanıyorlar ?

15 yıldan beri de devamlı olarak kasılmalarım için LİORESAL ve antideprasan olarak LAROXLY kullanıyorum.

Bütün hastalara acil şifalar diliyorum.

Günseli Ayfer Cengiz

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bende c4-c5 omurilik felçlisiyim ve tüm vücudumu hissediyorum ama senin anlattığın gibi bir sorunla karşılaşmadım hiç.Acıyı hissetmen çok güzel aslında ama bu kadarıda dediğin gibi çekilmez olur sanırım rabbim yardımcın olsun hatta yardımcımız olsun ve bizi bu durumdan en kısa zamanda kurtarsın inşallah.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Benimde cervikal seviye bende de olmadı öyle öyle acılar. Halk arasında Agrı düştüğü zaman hareketin geleceğine inanılır ama öyle de değil aslında herkesin durumu farklı oluyor.

Bu agrıların nedeni omurilikteki sinirlerdeki zedelerden dolayı oluyor yani piskolojik yada gerçek agrı değil

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

Sayın prenses

Öncelikle omurilik felçlileriyiz ailesine hoşgeldiniz... :11: sizi her zaman sık sık aramızda görmek isteriz....

Ayrıca geçmiş olsun...ağrı yaşamak zordur durumunuza çok üzüldüm...Allah yardımcınız olsun inşallah...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bende t-5 bölgemden aldım darbeyi herhangi bir ağrım yok ALLAH YARDIMCIN OLSUN cok zor bu durumda sana tavsiye edebilecegim tek yer ankara t.s.k. fizik tedvi hastanesı ben orda 3 ay yattım bu gibi konularda oldukca basarılılar.ve ellrındekı ekıpman ve cihazlar son teknoloji.ama randevu almak biraz zor referans gerekıyo

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
bende 16 yıl biti boyundan aşağı yanlış tedavi sonucu omuiliyin kökünün bikısım sinirleri tahrip oluk beyinde olduğu için bikisek hayata girdimdi6 ay sonra vucutumun hisleri versipastik var güçlenmedi sizin ağrılarınız bendede var fakat azatmak için üşütmenek gerekiy bacaklarım her yerimi birde hareket etmek yapa bildiyim kada dizlerimi bastırım kitlerim kafamı kaldırır indir karın kslarımı bel sinirlerimi kolarımı ağırlık kadırın indirir harketlerimi yaptımı ağrılar azalır kalmaz sende harket et sıcak tut vucutunu.östüne fazla çökme bacakların elinden geldiyikadar bol su iç ben böyle yaptıgımda azalıyor kalmıyor bende 16 yıldır ilaç kulanım Lilosal musgiril ve mukajil kulanıyorum am elimden geldiyi kadar azaltmaya çalışıyorum ilacı zamanla fayda etmiyor tavsiyetiklerimi deneyin.allah yardımcınız olsun rapim hepimizin feryadını duysun biran önce şifalar versin.sormak istediyiniz bişey olursa özel mesajla sorun ben ağrıları böyle azaltıyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest Gülsüm Usul

bende bayyaaaaaca fazla ağrı var,geceleri uyuyamadığım oluyo lyrica kullanıyorum ayrıca neurontin de iyi bi ilaçmış öyle duydum

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

selam soru sorulalı baya bir olmuş ama ben de birşeyler eklemek isterim.Aynı şekilde benim de dayanılmaz ağrılarım oluyor sürek li ilaç almam gerekiyor ilacı bırakmak istiyorum ve alternatifleri değerlendiriyorum.Bu şekilde ağrı çeken varsa artık hastanelerde ağrı merkezleri açıldı oraya gidebilirsiniz değişik yöntemkeri var ama benim için çare olmadı birde şu aralar hipnozla ağrı giderme durumları var ben iyi bir doktor bulunca deneyimleyeceğim sonuçlarını burada paylaşırım.Allah yardımcımız olsun.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

mrb arkadaşlar öncelikle herkese çok geçmiş olsun, Allah yardımcımız olsun diyorum...

Bende 2009 ocak ayından beri t8 seviyesinden omurilik felçlisiyim ve bahsettiğiniz ağrıları ilk aylardan beri şiddeti artarak ara sıra azalarakta olsa çekiyorum, ilk 1 yıl boyunca ara ara t.s.k rehabilitasyon merkesinde tedavi gördüğüm dönemlerde LYRCA kullanmamı söylemişlerdi ve kullandımda çok olmasada ağrısını azaltıyordu ancak kullanılan biçok ilaçta olduğu gibi bu ilaçta da birçok yan etki olduğundan ve bu çektiğim ağrıların tıp dilinde nöropatik ağrılar olup sinir yaralarına bağlı yaralanma çeşitlerinin bir çoğunda görülebileceğini ve buna ilaçlarında çok fazla etki etmeyeceğini duyunca kendim psikolojik olarak bu ağrılarla baş edebileceğimi düşünüp ilaç kullanmamaya başladım...

Ağrım mutlaka oluyor ama ben o noktaya odaklanmamaya çalışıyorum tabiri caizse ağrılarımı kaale almıyorum işede yarıyor ancak şunuda söyliyim bu ağrıları soğuk ve sigara çok fazla tetikliyor birde egzersizlerimi yaptığım anlarda dolaşımın hızlanmasıyla ağrılarım daha da artıyor (bacaklarda şiddetli uyuşma, karıncalanma ve en önemli ve şiddetli olanı yanma ) ancak dediğim gibi ben bu ağrılarla yaşamaya alıştım artık...

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba bugün bir dr.ile görüştüm radyo dalgaları ile tedavi yönteminden bahsetti,özellikle omurilik yaralanmaları için uygulanan bir yöntemmiş.Katatel ile girip yaralı sinir ruçlarına radyo dalgaları vererek ağrıyı kesiyorlarmış.Kesinlikle yakma değil dedi ve başarı oranı %80 civarındaymış.Ben bu ağrılardan çektiğim için devamlı çözüm arıyorum,düşünüp karar vereceğim ona göre tedavi edecekler.Aranızda bu tedaviyi gören var mı?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap