Can Sengul

Yaşlılar İçin Dizüstü Bilgisayar...

Önerilen İletiler

Yaşlılar için dizüstü bilgisayar 60 yaşın üzerindekiler için özel olarak tasarlanan bilgisayarın ne zaman piyasaya sürüleceği henüz belli değil 1ePdauAX3HW.jpg

Japon elektronik firması Fujitsu, ülkede 60 yaşın üstündekiler için özel olarak tasarlanmış bir dizüstü bilgisayarı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Fujitsu'nun açıklamasında, ilk kez fareyle tanışacak ve internet kullanacak yaşlılar için tasarlanan modelin adının "raku raku pasokon" (Kolay PC) olduğu belirtildi.

Japonya'da 60 yaşın üzerindekilerin sadece yüzde 50'sinin bilgisayar kullandığı kaydedilen açıklamada, bu yeni modelin "kolay ve güvenli şekilde" kullanılabildiği ifade edildi.

Firmaya göre nüfusunun yüzde 21'i 65 yaşın üzerindekilerden oluşan Japonya'da, yaşlıların yakınlarıyla iletişim kurması ve evlerinden çıkmadan alışveriş yapabilmesi için böyle bir dizüstü bilgisayara talep arttı.

Yeni modelin klavyesinde, sık kullanılan harflerin bulunduğu tuşlara değişik renkler verilmiş ve harfler normal klavyedekilerden daha büyük.

Bu modelde, normal bilgisayarlarda bulunmayan, olası sorunların çözülmesinde kullanılacak bir "destek" tuşu da bulunuyor.

Ne zaman piyasaya sürüleceği belirtilmeyen bilgisayarda, firmanın araştırmalarına göre en çok kullanılan 5 programa rahatça ulaşılması için özel bir menü de yer alıyor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap