Guest DOĞRU YOL

PİŞMANLIKLAR LUGATINDA KEŞKELER

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Bir gün adamın biri oğlunu yanına alıp onu yol boyunca rengarenk çiçeklerin olduğu bir çiçek bahçesine götürmüş. "Oğlum" demiş. "Gel seninle bir oyun oynayalım. Ben seni bu bahçenin sonunda bekliyorum. Ve bana bu bahçedeki en güzel çiçeği getirmeni istiyorum.

Ama bu oyunun şöyle de bir kuralı var; yol boyunca asla geriye dönmeyeceksin ve sadece bir tane çiçek koparıp bana getireceksin." Bir anlam çıkaramadığı bu oyun çocuğun çok hoşuna gitmiş. Karşısına rengarenk, çeşit çeşit çiçekler çıkıyormuş. Yolda ilerledikçe karşısına daha güzel çiçekler çıkıyormuş. Ve her defasında daha güzel çiçek bulurum umuduyla ilerliyormuş. Ve artık yolun sonuna gelmiş. Yolun sonunda tek bir çiçek varmış ve bu hiç güzel olmayan çiçeği babasına vermek zorunda kalmış. Ve şöyle demiş çocuk babasına üzgün bir şekilde: "Yol boyunca karşıma daha güzel çiçekler çıkar umuduyla ilerledim. Ve en sonunda bu hiç güzel olmayan çiçeği getirmek zorunda kaldım." Babası tebessüm ederek şöyle söylemiş oğluna: "İşte böyle güzel oğlum. Hayatta yaptığın bir hata karşısında geri dönmen mümkün değildir. O yüzden bir işe karar verirken enine boyuna düşünmelisin. Bir daha eline fırsat geçmeyebilir." Aynı bu hikâyede olduğu gibi hayatta karşımıza belki bir daha hiç çıkmayacak fırsatları değerlendirirken dikkatli olmalıyız.

Çoğu insan yaptıkları hatalarından dolayı pişman olur. Yani pişmanlık kavramının temelinde hata yatar. Pişman olmamak için de davranışlarımıza karar verirken ayrıntılarıyla düşünmeliyiz. Her kararın bir sonucu olacağından, üstünkörü değil, ayrıntılarıyla düşünmeliyiz.

Yakın arkadaşımın şu sözlerini unutamıyorum. Hayatta düş, kalk, yeniden başla. Ama asla "keşke" deme. Keşkelerin hayatımızı kuşatmasına izin vermeyelim. Eğer keşkelere izin verirsek, iyi ki'lere müsaade etmemiş oluruz. Bu da hatalarla dolu pişmanlıkların yönettiği bir hayat olur.

Kimilerimizin aklına şöyle bir soru gelebilir: "Hata yapmayan insan var mıdır?" Hiç hata yapmayıp, pişmanlıklarımızı engelleyemeyiz. Ama hatalarımızı en aza indirip pişmanlıklarımızı azaltabiliriz. Unutmamalıyız ki, pişmanlıkların hüküm sürdüğü bir hayatta keşkeler vardır. Ve keşkelerin bulunduğu bir hayatta mutlu olmak imkansızdır.

Su gibi akan hayatımızda keşkelerin yeri olmamalıydı. Kimbilir keşkeleri belki biz hazırladık. Keşkelerden uzak yarınlar dileğiyle...

ALINTI

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap