Can Sengul

Evde Bakım Ücreti Umut Oldu

Önerilen İletiler

Evde Bakım Ücreti Umut Oldu

İhtiyaçlarını kendi başlarına karşılayamayan özürlülerin daha iyi şartlarda bakımının yapılması için devlet tarafından verilen evde bakım ücreti engellilerin umudu oldu.

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün 3 yıldır sürdürdüğü hizmetten yararlananların sayısı 105 bin 792 kişiye ulaştı. Ailelere ödenen aylık 457 YTL'nin 2008 yılı toplamı 387 milyon 995 bin YTL olarak belirlendi.

Evde bakım ücreti için bugüne kadar 141 bin 682 kişi müracaatta bulundu. Geçtiğimiz ay 105 bin 792 özürlü yakınına 48 milyon 413 bin 593 YTL ödeme yapıldı.

Özürlüler için en fazla ödemede bulunulan iller şöyle sıralandı: 6 bin 591 özürlüyle İstanbul, 5 bin 820 ile Ankara, 5 bin 400 ile İzmir ve 4 bin 158 özürlüyle Hatay. Adana'da 1.231 kişi evde bakım ücreti alıyor. 4 bin kişi de sırada bekliyor.

38 bin engellinin bulunduğu Adana'da zaman zaman ödemelerde sıkıntı çekildiğini belirten Vali Yardımcısı Haluk Sezen şunları söylüyor: "Evde bakım ücreti, ihtiyacını gideremeyecek kadar düşkün vatandaşlarımıza veriliyor. Bunun için özürlülük düzeyine bakmıyoruz. Tuvalet, giyim, tıraş, yatıp kalkma vs. ihtiyaçlarını kendisi yapamayan vatandaşlarımızın başvurularını kabul ediyoruz. Şu anda yoğun talep olmasını, Adana'nın göç almasına bağlıyorum."

Abdullah Özyurt, Adana

ZAMAN

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap