Guest DOĞRU YOL

HAYAT İPUÇLARINI BİZLERE SUNUYOR

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Yeryüzünde toprağın üzerinde yetişen ve büyümek isteyen çeşitli ağaçlar yok mu? Onlardan yediğimiz meyvelerde çeşitli değil mi? Biz insanlarda bu toprağın üzerinde doğup, yaşamak için onlar gibi çaba sarf etmiyor muyuz?

Bizlerinde meyveleri yok mu? Tıpkı bazı ağaçların meyvelerinin zararlı olduğu gibi, biz insanlarında zararlısı yok mu? İnsanların bazıları, meyvelerin dış kabukları gibi bazen yanıltır insanı. Ama, içerisini açtığında beklediğin görüntü ve tatla karşılaşamazsın. Dış görünüş hep bizleri yanıltır.

Çoğu insan için “ içi dışına vurmuş” gibi güzel sözler kullanılsa da bu söz, karşısındakine yapılan latifeden başka bir şey değildir. Kim kimin içini bilebilir ki? Fakat, bazen hayat bizi yanıltabilirde. Kimse dört dörtlük diye tabir edilen sıfata giremez. Buna bende dahilim. Ama, hayat oynadığı oyunlarla bizlere, insanlar hakkında bazı ipuçları da veriyor olabilir. İşte! Bu noktada bu ipuçlarını değerlendirmek ve tartmak bizlerin iradesine kalıyor. Bazı insanların ne düşündüklerini, ne yapmak istediklerini ve nasıl bir karaktere sahip olduklarını da anlayabiliyoruz.

İşte! Burada” içi dışına vurmuş” sözü latife olarak söylenilmekten çıkıp, başka bir anlam kazanıyor. Kimse kahin gelecekten haber alan bir yapıya sahip değildir. Ama, daha önce yazdığım gibi, hayat bizi bir labirentin içerisine koyuyor. Ve bulun yolunuzu diyor. Bu yollardaki ipuçlarını da değerlendirmek, ilerlemek veya durmak açısından bize yol gösteriyor.

ALINTI

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap