Guest DOĞRU YOL

Herşey Bir Gün Güzel Olacak ( Röportaj )

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Ebru arkadaşımızla yapılmış bir röportajdır....

Merhaba,

Onu ilk kez 3 yıl önce bir arkadaşımın misafiri olarak Antalya’ya geldiği zaman tanıma fırsatı bulmuştum. Benim karşılaştığım ilk engelli dostumdu… Öncelikle kendisine kendi öyküsünü burada bizimle paylaşma şansını verdiği için teşekkür etmek istiyorum… Benim tanıdığım en zarif, ince, düşünceli ve insan olmanın tüm vasıflarına sahip bir insan… 27 yaşında. Geçirdiği bir kaza sonucu 6 yıldır tekerlekli sandalye ile hayatına devam ediyor.

Uzun bir aradan sonra onu tekrar görmekten dolayı ne kadar mutlu olduğumu belirtmek isterim.

Beni Kırmadı ve siz dostlarımızla paylaşmak üzere kısa bir sohbet yaptık… Ben Onu heyecanla takip ediyorum.. Hatta bazen yüzüm kızararak.. her şeye rağmen bu gülümseyen yüreği yürekten kutluyorum….

Editör: Ebru bize kendinden bahseder misin?

Öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Senide tekrar görmek çok güzel.

21 yaşında yüksekten düşme sonucu omurilik felci oldum 6 senedir tekerlekli sandalyedeyim .

Editör: Engelli olmakla hayatında neler değişti?

Hayatımda çok fazla değişiklik oldu. İşimi ve özgürlüğümü maalesef kaybettim. Fakat bunun yanında bana kazandırdıkları da oldu. Mükemmel insanlarla tanışmama vesile oldu. Birçok faaliyette yer almama vesile oldu. Tiyatro, el sanatları, golf, scuba(tüplü dalış) ve koro engelimle birlikte hayatıma girdi.

Editör: Şu anda neler yapıyorsun?

Şu anda Golf e devam ediyorum. OFD derneğinde kurulan koro da yer alıyorum. 21 Martta ilk konserimiz olacak. Evde el sanatları ürünleri yapıp satarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Arkadaşlarımla birlikte bir forum sitemiz var onunla uğraşıyorum

Editör: Geleceğe yönelik yapmak istediklerinden bahseder misin?

Mart ayında el sanatları kursuna devam edeceğim kurs sonunda gireceğim sınavla Eğitmenlik hakkına sahip olacağım. OFD ‘nin Beykoz şubesinde el sanatları eğitmenliğini yapmak istiyorum. Golfe başarılı oldukça devam edeceğim

Editör: Bildiğim kadarıyla daha önce bir tiyatroda rol almıştın? Oyundan bahseder misin?

Hastaneden çıktıktan 15 gün sonra Sardunyalar tiyatro grubundan haberdar oldum ve gruba katıldım. 12 öfkeli adam oyununu 3 kere sergiledik . Benim için çok önemli bir tecrübeydi. İçinde yer almaktan gurur duyduğum bir projeydi.

Editör: Engelli bir birey olarak sosyal ortamda karşılaştığın zorluklar nelerdir?

—Benim için problem evimde başlıyor. Evimin merdivenli oluşu hayatımı olumsuz yönde etkiliyor yardım almadan dışarı çıkamıyorum. Bunun dışında sokakta bir çok engelle karşılaşabiliyoruz, kaldırımlarda rampa olmayışı yada iki kişi yardımıyla bile güçlükle çıkılan çok dik rampalar oluşu yada bir arabanın rampanın önüne park etmesi vb.

İnsanların farklı bakışları artık rahatsız etmiyor, son zamanlarda engelli kişilerin aktif oluşu etrafta çok görünür oluşu sanırım buna etken oldu. Mimari sorunlar bizi çok etkiliyor, asansör ya yok ya da çok küçük ya da asansöre ulaşmak için yine merdiven engelini aşmak gerekiyor. Ulaşım sorunu olan otobüslerden bahsetmiyorum bile. Son zamanlarda engelliler için avantajlı olan yeni otobüsler çok güzel fakat yetersiz.

Editör: Toplumsal hayata katılmanın ve daha fazla fırsatların sunulması için neler yapılmalı

Sence?

—Ulaşım sorununun çözülmesi mimari alanların düzenlenmesi, insanların engelli birini iş yerinde görmekten rahatsız olmaması ve iş imkânı sunması gerektiğini düşünüyorum.

Sana … Dersem?

Sana AŞK Desem? MUTLUluk

Sana HAYAT Desem? ZOR zanaat

Sana ARKADAŞLIK Desem? Kardeşlik

Sana ENGELLİ OLMAK Desem? Türkiye’de engelli olmak işkence..Özgürlüğün kısıtlanması.

Sana SEVMEK Desem? Tüm sorunların ilacı..sevmek ve sevildiğini hissetmek..

Sana VAROLMAK desem? sevmek

Sana GELECEK Desem? Her şey bir gün güzel olacak

Ebrucum, Hep böyle yürek dolusu sevgi saç ve gülümse… O kadar yakışıyor ki sana… !!!

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap