Guest DOĞRU YOL

Hepimiz Farklıyız ve Hiçbirimiz Mukemmel Değiliz...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Çevrenize bakarsanız bazı çocukların gözlerinin iyi görmediğini, net görebilmek için gözlük taktıklarını farkedeceksiniz. Bazı çocukların alerjileri olan bazı yiyecek maddelerini yediklerinde ciltlerinin kabardığını, bazılarının iyi duymadıklarını, bazılarının başkaları gibi konuşamadıklarını, ya kekelediklerini ya da kelimelerinin zor anlaşılır olduğunu, bazı çocukların başka çocukların hızıyla öğrenmediklerini, bazılarının çok kısa, bazılarının çok uzun boylu olduklarını, kiminin çok zayıf kiminin ise çok şişman olduğunu göreceksiniz.

Herkes farklı, kimse mükemmel değil. Bazılarımız varmaları gereken noktaya varmayı başarmalarına rağmen yavaştırlar çünkü diğerlerimiz kadar hızlı koşamazlar. Bacakları kuvvetli değildir; zıplamak, koşmak, merdiven çıkmakda yada oyun oynarken diğer çocuklara yetişmekte zorluk çekebilirler. Bu bir adele zayıflığıdır ve Musküler (adele) Distrofi adı verilen bir hastalıktan sebeplidir.

Musküler (kas zayıflığı) Distrofi Hakkında neler Biliyoruz:

Küçük çocukları etkilediğini,

Onları zayıf düşürdüğünü,

Doktorların bir tedavi bulmak için uğraştıklarını ve bu tedavi adele zayıflığının sona ereceğini,

Bu hastalığın başka yetenekleri etkilemediğini,

Dushenne Musküler Distrofi’li çocukların da görme, duyma, koklama ve tat alma, ve konuşma, yutkunma ve hepimiz gibi hatta belki hepimizden de fazla hissetme duygularının kuvvetli olduğunu, Musküler Distrofi’nin can yakmadığını ve düşünme, çalışma, hayal kurma, plan yapma yada öğrenme gibi yetenekleri değiştirmediğini biliyoruz.

Ve hatta birçoğunun Üniversite bitirdiklerini biliyoruz.

Demek ki - kısaltılmış adıyla- M. D.’li çocuklar da diğer çocuklar gibi bir çok şeyi iyi yapabilirler.

Örneğin “Neleri !!! “mi diyorsunuz ?…

Düşünme işlemini ve bacaklar yerine elleri kullandırmayı gerektiren şeyleri. Yani okumak, yazmak, yada otururak oyunlar oynamak gibi… Koleksiyonlar yapmak, yada bina yada uçak / araba maketleri, (belki tuba gibi çocuklara büyük gelecek olanları harıç) bir müzik enstrümanı çalmak, iyi öğrenci olmak gibi… Bunların hiçbiri kuvvetli bacak sahibi olmayı gerektirmez. Ama benim en çok sevdiğim örnek “candan dost, arkadaş” olmaya engel tanımayışı.

Görüldüğü gibi hepimiz farklıyız ve hiçbirimiz mükemmel değiliz. Fakat hepimiz biraz daha iyi olmaya çalışmakla güzel farklılıklar gösterebiliriz. Zayıf yanlarımızın olması kuvvetli yanlarımızın olmadığını göstermez. İşte biz Musküler Distrofili çocuklar da bu düşünce ve anlayışın canlı örnekleriyiz.

Unutmayın, her birimiz farklıyız ama hiç birimiz mükemmel değiliz fakat birlikte tamamlayıcı bir güzelliğimiz var. Arkadaşlıklarımız hepimize çok şey kazandıracaktır.

ALINTI

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap