HakanUsta

Meyra Optimus 2 Hakkında bilgi

Önerilen İletiler

Meyra Optimus 2 RS hakkında

Meyra Optimus 2 ve Meyra Optimus 2 RS modelini, anlatmak istiyorum.
Yaşam alanında dik rampa ve inişler olan parapleji, tetraplej, MS ve kas hastalıkları olan özellikle 80 kilonun üzerindeki engellilerin kullanması gereken akülü sandalye MEYRA Optimus 2 modelidir.
#İlk olarak motor gücü öndedir ve diferansiyelli çift tekerlek önden çekiş özelliğine sahip olması nedeniyle her türlü arazide mükemmel yol tutuşu sağlar. Yağmur , çamur, toprak yol farketmez.
# Direksiyon sistemi arkada olduğu için daha seri bir sürüş imkanı sunar. Yoldaki engebeler ve kusurlardan kaynaklı gezme olayı en düşük akülü sandalye diyebilirim.

#Aküleri sipariş aşamasında 2 adet 60 Amper jel akü ya da iki adet 80 Amper jel akü olarak seçilebiliyor.
# Son yıllara kadar Meyra Optimus 2 lerde Meyranın kendi üretimi olan dijital joystickler kullanılıyordu. Artık bu joysticklerin üretimi yapılmıyor.
Yeni nesil Meyra Optimus 2 modelleri RNET denilen daha üst segment ve daha yüksek performans sağlayan joystick sistemi ile üretiliyp satılıyor. RNET CJSM LCD ekranlı joystick olan modeller yeni nesil optimus 2 modelleridir. İkinci el optimus 2 alıyorsanız RNET joystickli modellerini tercih etmenizin sizin yararınıza olacağı inancındayım.
Hatta paranız çoksa sıfır ürünler de artık yurdumuzda satılmakta. Sipariş aşamasında RNET in CJSM2-BT model bluetooth özellikli joystiğini taktırıp joystikten cep telefonunuza bağlantı yapıp gelen aramalarınızı telefon kullanmadan cevaplayabilirsiniz. Tabi ki Bu joystick için fazladan yüzlerce euro ödemeniz gerekecek.
#Sipariş aşamasında istersek sadece akülü sandalye olarak sürüş özelliği isteyebileceğimiz gibi eğer daha konforlu olmasını istiyorsak; tilt ( ana kucağı ) hareketi, sırt hareketi ve bağımsız iki ayaklık hareketlerinden paramıza göre istediklerimiz, elektrik motoru kontrollü olarak gelebiliyor. RNET joystiğin mod tuşuna basarak bu bölgeleri joystiğin kolunu sağa veya sola çekerek değiştirebiliyoruz ve joystiği ileri veya geri hareket ettirerek örneğin sırtımıza istediğimiz açıyı verebiliyoruz. Bu ölzellikler engellinin yaşam konforunu arttırdığı kadar, OPtimus 2 nin fiyartınıda aynı oranda arttıran özelliklerdir.
Rnet joystick kumanda sistemi meyra optimusun kendi ürettiği sistemden daha kullanışlı ve kaliteli. Sürüş modülü ve direksiyon modülü olarak iki modül kullanıyor. Arıza yapabilme ihtimali çok düşük. Sadece modüllere ve bağlantılarına yetkisiz müdahale olması durumunda arıza yapabilir. Eski optimus joysticklerinde iki tuşa birlikte basıp aç kapa yaparak yazılıma erişmemiz aracın ayarlarını değiştirmemiz sonucunda motor ve sürüş modülü aşırı yüklenmeden arıza verebiliyor ve büyük masraflar açabiliyordu. Rnet joystickte Ayarları değiştirmek için; joystiğin dibindeki fişin çıkartılıp beyinden gelen kabloyla bu fiş arasına kibrit kutusu kadar bir elektronik devre ( Rnet ayar dongle ) takılması gerekiyor. Yani kullanıcı kafasına göre ayarlara erişemez ve değiştiremez . Bu durum motorun yıpranmasını ve elektronik sistemin zarar görmesini önler. Rnet sistemde en çok arıza kablo hasarıdır. Kablo ezilir veya koparsa hata verir. Motor kömürü hataları olasıdır. Ve onarımları kendiniz yapabilirsiniz. Kopan joystick kablosunun yenisinin takılması tavsiye edilir . Ancak kablonun kopuk kısmının onarılması da arızayı giderebilir. Hata kodları internette mevcut.
Aşağıya bıraktığım linke tıklayarak servis kitabına ulaşabilirsiniz.
Bu kitabın son 10 sayfası led lambalı ve dijital göstergeli modellerin hata kodlarını anlatıyor. Çeviri uygulaması kullanarak, sayfaları veya cümleleri Türkçeleştirip arızanın ne olduğunu nokta atışı görebilir ve kendi aracınızı kendiniz tamir edebilirsiniz. Kitapçıkta bütün olası arızalar ve nasıl onarılacağı ayrıntılı olarak olmasa da, yönlendirici şekilde izah edilmiştir. Sıkıştığınız yerlerde bana günün 24 saati ulaşarak teknik destek alabilirsiniz.

https://www.google.com/url?sa=t&sour...2W-NcWp8R3Lpe0
Sıfır Meyra optimus 2 ve diğer akülü ve manuel sandalyeleri satın almak için  Serkan Bey ile görüşebilirsiniz. 
İletişim 05325758531
 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap