intihabcom

Otizm Tedavisinde Yeni Yaklaşımlara Doğru - Güncellenmiş Makale

Önerilen İletiler

BEYİNLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALAR UMUT VAADEDİYOR

İnsanlığın en sıkıntılı sıhhat sorunlarından biri kuşkusuz beyinle alakalı yaşanılan ve hemen hemen çözümlenememiş olan sorunlardır. Son 50 yılda oransal olarak ürkütücü biçimde artan Otizm de bu sorunların en başlangıcında geliyor. Son araştırmalar, bebeklerin otizmli doğma oranını ne yazık ki 150 de bir. Kimi uzmanlar oldukca geniş bir dağılım yelpazesinde ve oldukca hafifçe otizmliden ağır otizmli bireylere kadar seyreden otizm olaylarındaki artışı bebeklik otizmi olarak tanımlayıp, beslenme, küresel iklim ve yabancılaşma şeklinde unsurların belirleyiciliğine dikkat çekmektedir. Kentsel hayatın ağırlaştırdığı ve bo toplumsal sisetmin dayattığı yeni ömür tarzı, otizmli bireylerdeki toplumsal kontakt bozukluğunun artmasına öncülük edebiliyor.

Ntvmsnbc kaynaklı habere göre; University College London’da meydana gelen deneyler sonunda, beynin ön lobunda daha çok hücre bulunan insanların verdikleri kararlar ile alakalı daha çok kafa patlatan ve sık sık ‘kara kara düşünen’ kişiler olduğu ortaya çıktı.

Prefrontal Korteks denilen beyin bölgesinin büyüklüğü ile beyinsel faaliyetler arasındaki fizyolojik bağları kanıtlayan bu ilk emek harcama sayesinde, otizm ve birtakım öteki zihinsel rahatsızlıkların tedavi ve takibinde yeni yöntemler geliştirilebilecek.

Science dergisinde piyasaya çıkan araştırmaya göre, 32 deneğin katılmış olduğu inceleme ön lobu daha büyük olan kişilerin verdikleri ve verecekleri kararlar ile alakalı ‘kara kara düşünen” kişiler bulunduğunu gösteriyor.

Bu kişilerde ‘çalışan belleğin’ de diğerlerine kıyasla daha cılız olduğu görülüyor. Ekipte yer edinen Stephen Fleming, bu davranışın depresyona eğilimi de artırdığı görüşünde. Nitekim, ‘çalışan belleği’ daha cılız olan kişiler içinde kendi kararları ile alakalı devamlı düşünen ve zorlu kişilerin oldukca olduğu göze çarpıyor.

Kaynak: https://intihab.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap