Can Sengul

Epidural Stimülasyon Cihazı Hakkında Geniş Bilgi [Soru Cevap]

Önerilen İletiler

 

Merhaba Arkadaşlar 
Buraya bir ana konu oluşturup bildiklerimi yazıp, yeni edindiğim bilgiler ve haberler oldukça da güncelleyeceğim. 

 

Tedavinin fonu wingsforlife.com vakfı tarafından karşılanıyor. Her yıl dünya da aynı gün " Koşamayanlar için Koş" etkinliği düzenleniyor. Dolayısıyla Vakıfa ve vakfa yardım eden herkese minnettarız. 


https://www.wingsforlife.com/en/latest/all-you-need-to-know-about-stimo-3688/

 


 

Epidural stimülasyon cihazından 3-4 tane var. Ama bazıları sadece ağrı ve benzeri sorunları gidermek için yapılmış. Tüm Cihazlar patentli ve üretici firmalar tarafından lisans verilen hastaneler kullanabiliyor. Yani her hangi bir doktor yada hastane kafasına göre alıp hastaya takamaz.

Abd, Hindistan,Tayland ve İsviçre'de ve Turkiye'de  uygulanmaktadir.
 

Şuan İsviçre'de 100.000€, Hindistan'da 33.500$, Tayland'da 90.000$, Türkiye'de android sistem 38.500$, İos sistem 55.000$  yapılıyor. 
Güncelleme: Türkiye fiyatı değişti. Cihazın nereye yerleştirileceğini belirlerken kuyruk sokumundan kablo ile girilip elektrik ile sinyal veriliyormuş. Ona göre en uygun yer seçiliyormuş. Bu işlem 4000$ oldu. Ve bu işlem sırasında iyileşmeler olduğu iddia ediliyormuş. İşlem sonrası cihaz takılacaksa da 50.000$ daha ücret alınıyormuş.

Güncelleme: Kesin olmamakla beraber fiyatın 70.000 $ olacağını yönünde duyum aldım.

28.08.2019 Güncelleme: Farkı bir hastanede çalışabilirmiş. Fiyat yine yükselecek. 100.000 $ söz ediliyor. Kesin değil

30.01.2020 Güncelleme: Ercan bey İzmir de özel bir hastanede ile çalışmaya başladı. Muayene ücreti 500tl olup, Sadece Şok tedavisi için 40-50bin tl ücret istemekte. Haberlere çıktığında 3 hastaya cihaz takılmıştı. Onlarda gelişme olmadı. Yeni Cihaz hiç kimseye takılmadı. Sadece şok tedavisi uygulanıyor. Onun da çok faydasını gören duymadık. 

 

Omurilik felcinin ne zaman olduğunun ve neden olduğunun önemi yok. Önemli olan uygun olup olmamanız, tedaviye başlamadan önce emar, ekg, epikriz vb. tetkitler yapılıyor. Doktor uygun olup olmamanıza karar veriyor.
 

Servikal seviye yani boyundan zedelenmeniz var ise "Servikal Stimülasyon" Cihazı takılıyor. Yani 2 cihaz takılmış oluyor. (cervikal cihaz ile ilgili hiç video ve makale yok sadece hindistan da yapılıyor.)

Ameliyat için uygunluğunuzu ve cihaz nereye bağlanacağını belirlemek için kuyruk sokumundan ince kablo itilip, elektrik verilerek kontrol ediliyor. Sonrasında tam ameliyata uygunluğunuz belirleniyor.
Ameliyat sırasında tam anestezi verilmiyor ve konuşarak yapılıyor. Doktorun da tecrübesine bağlı olarak ilk takılma da da sonuç alınabiliyor. Birkaç denemeden sonra da sonuç alınabiliyor. Bazı komplikasyonlar oluyor sökebiliyorlar. Yada tam sinyal alınamayıp sökebiliyorlar. İşin ehli olmaları gerekiyor.

Cihaz uyumlu takıldıktan sonra doktor cihazı senkronize ediyor. Yani size bacağı kaldır diyor. Sinyali tabletinden görünce o sinyale bacak kadırma hareketini tanımlıyor. Tüm hareketler bu şekilde tanımlanıyor. Sonra cihaz sizin sinyalleri ilgili kaslara iletiyor. Stimüle ediyor. 

 

Spatiotemporal-EES-enables-overground-wa

Cihaz takıldıktan sonra Fizik tedavi başlıyor. Kaslarınız erimiş, yürümeyi unutmuşsunuz. Tekrardan yürümeyi öğrenme süreciniz başlıyor. Zor ve azim gerektiren bir süreç gerekiyor. Kaslarınız güçlenip sinyal iletiminde de sorun yoksa cihaza bağımlı olarak destekli yürüyebiliyorsunuz.


 

 

 

 

Alıntı

 

Şuan çok başarılı olan hastalar var. Mesela alttaki video da Abd'li Kelly Thomas iyi durumda. 
 

 

wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

 

2 yıl sonraki video röportajı ve durumu bu şekilde

 

wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==


Kelly Thomas, 2014 yılında trafik kazasında bir omurilik yaralanması geçirdi. C7-T1 motorunun tamamen yaralanması ile teşhis edildi, üst vücut işlevini korudu, ancak yürüyemedi. Yaralanmasından üç yıl sonra Kelly, omuriliğine cerrahi olarak yerleştirilmiş bir epidural stimülatörü vardı. Beş aylık yoğun fizik tedavi sonrasında ilk adımlarını attı. Stimülatörü uzaktan harekete geçirerek yardım alarak ayakta durabilir ve yürüyebilir. Stimülatörü günlük olarak kullanmak onun bağımsızlığını yeniden kazanmasına yardımcı oldu. Cezai adalet derecesini bitirmeyi ve hukuk fakültesine başvurmayı planlıyor. Kelly Thomas, Kessler Vakfı'nın yeni Spinal Stimülasyon Merkezi'ni vurgulayan 3 Haziran 2019 etkinliğinde, spinal stimülasyon araştırmasıyla elde ettikleri ilerlemeyi gösteren omurilik hasarı olan üç kişiden biriydi:

 

 

 

 

 

 

Cihaz aslında henüz bir tedavi değil. Yani omuriliğinizdeki hasar yok olmuyor. Yürümek için cihaza bağımlı oluyorsunuz. Ben buna Biyo-protez diyorum. Cihazı sürekli açık tuttuğunuz zaman rahatsızlık veriyormuş. Geceleri örneğin kapatıyorsunuz. Şarjı bitince bel kemeri takıyorsunuz ve kablosuz cihaz şarj oluyor. Cihaz halen geliştiriliyor. Bu modeli son model değil. Daha çok gelişecek, mesela 2014 yılında çıkan cihaz yürüme yetisini stimüle edemiyordu. Yeni çıkan model ile yürüyebiliyorsunuz fakat tam anlamıyla değil. Örneğin ince motor hareketlerini stimüle edemiyor. Ama gelecek model de belki ince motor hareketlerini de çalıştırabilecek.


Bunları cihazı kötülemek için yazmıyorum ama bilmenizi isterim. Henüz onaylı bir tedavi değil. Deneme aşamasında hem sonuçlanması gerekiyor hemde cihazın gelişmesi gerekiyor. Cihazın faydaları ise tam anlamıyla kopmamış ama çalışmayan sinirleri aktive ediyor. Ayrıca hasarlı bölgede az da olsa sinirlerin yeni bağlantılar kuruyormuş.

© 2018 EPFL


Yeni kaza geçirdiğinizde cihazın takıldığını düşünsenize, kaslar erimemiş yürümeyi unutmamışsınız. Cihaz ile direk yürüyorsunuz en iyi fizik tedaviyi yapıyorsunuz. Birde bu haberde olduğu gibi onarım yapmaya yardımcı takviyeler enjekte etseler. Mucizeler olur.

Ayrıca Elon Musk girişimi ile yapılan neurolink çok işimize yarayacak. Direk beyinden gelen sinirleri epidural stimülasyon cihazının gelişmişi ile iletebilirlerse muhteşem gelişmeler olur.

Alıntı

 

Daha iyi anlayabilmeniz için bu iki videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

 

 

.

 

 

 

 

Alıntı

 

Türkiye Gelişmeleri

28.08.2019 Güncelleme: Türkiye' de Pamukkale Üniversitesin de Prof. Dr. Ercan Lütfi Gürses tarafından 3 hastaya yapıldı. 

Hastalardan bir tanesi serebral palsi hastasıymış. Onda omurilik hasarı olmadığı için faydası olmuş. Diğer hasta 
miyletik iltihabı imiş. Onda da faydalar olmuş.

Diğer Hasta İse Alper Patır arkadaşımız. Bizi ilgilendiren de omurilik felci olduğu için Alper.

Alper'in gelişmeleri ise şöyle;

Kuyruk sokumundan girip cihazın nereye bağlanacağını belirlemek için yapılan bir işlem var. Bu işlem sırasında direk omuriliğe kablo ile girilip seviye seviye elektrik veriliyormuş. Bu işlem sırasında travma sonrası kopmayan ama uyuyan sinir iletimleri tekrar kazanılıyormuş. Alper de de bu işlem sonrası bacağın iç kasında hareket gelmiş. 

Bunun dışında tüm dünyada olduğu gibi cihazı takınca hareket gelmemiş. Yani abd de cihazı takınca direk az da olsa kasları oynatabiliyorsun. Ama Alper'de olmamış. Nedeni ise kendi söylemiyle, onun bacaklarda hiç kasılma olmadığı için kaslarda erimiş ve kas tonusu kalmamış. Cihazı da tam kapasite çalıştırmıyormuş. Kasların güçlenmesi için düşük seviye de ara ara çalıştırıyormuş. Yine söylemine göre önceki yapabildiği hareketler gelişmiş. 
Cihaz takınca kazanması gereken hareketler şuan için yok. Tedavisine devam ediyor. Alper'in gelişmelerini görmeden yaptırmanız doğru değil.

 

Doktor hakkında ki haberlere gelirsek de Ercan bey, Pamukkale üniversitesinden emekli olup Nobel tıp merkezi ile anlaşıp orada çalışmalarına devam edecekti. Abd ziyareti, Emekli işlemleri vs. sonrası nobel tıp merkezi ile de çalışmayacağı belli olmuş. İzmir de özel bir hastane ile çalışabilirmiş.

Tedavi için gün alan hastalar erteleniyor yada telefonlarına cevap verilmiyor. Hastalar da doktorun verdiği güvensizlikten dolayı vazgeçmiş durumda. 

Şahsen bende güvenmiyorum. Fiyatın 40-50bin dolardan 70bin dolara çıkması, sonrasında kontrol işlemini tedavi yöntemine çevirip seans başına 4bin dolar istemesi. Pamukkale üni. de fizyoterapistlerin "medyada çıktığı gibi gelişmeler yok" demesi. Nobel tıp ile çalışacak iken başka hastaneye geçişi ve yine tedavi fiyatının 100bin dolarlara çıkacağı yönündeki duyumlarım güven sağlamamı engelledi. 



 

 

 

 


 

Alıntı

 

Hindistan Gelişmeleri
Ayrıca Türkiye'den Hindistan İbs Hastanesine giden hastamızı hergun takip ediyoruz. 60 gün sonra Türkiye'ye dönecek Sonuçları detaylı paylaşacağım.

Güncelleme: Hindistan'da ki cihazlar takılan Sibel arkadaşımızın durumu iyi cihaz sayesinde bacaklarını hareket ettirebiliyor. Taşıma ipleri ile havada asılı iken yani uzay yürüyüşü gibi yürüme yaparken adım atabiliyor. Ama kasları çok güçsüz güçlenmesi lazım. Servical stimülasyon cihazı da ellerinde ufak hareketler sağlamış vaziyette. 

30.01.2020 Güncelleme: Cihaz takılan Türkiye'ye dönen Sibel arkadaşımızda kayda değer gelişme olmadı. Sponsorları da desteği kestiği için fizik tedavi de göremiyor. Muhtemelen gerileme de olabilir. 

Hastanenin bir whatsaap grubu var ve oradan takip ediyorduk. Grupta önemli sorular sorduğum için çalışan zor durumda kaldı. Sonunda beni gruptan attı.
Özet geçmek gerekirse cihazı geliştirenler hatta kendi web sitelerinde bile "tam kesi omurilik kopması" olan hastanın sinirlerinin yenileceğiz iddia edilmez iken bu arkadaş vaad ediyor. Ve 1-2 yıl sonra kopan sinirler onarılacak ve "DESTEKSİZ" yürüyebilecek imişiz. Ardından Epidural stimülasyon cihazını çıkartacaklarmış. Bilimsel hiç bir makalesi olmayan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi(FDA)  tarafından tedavi olarak onaylanmayan henüz (TEST AŞAMASINDA) olan bu sistemi TEDAVİ olarak pazarlıyorlar. 

Özellikle omurilikdeki kopma iyileşek mi diye sorduğumda evet diyor. Fakat kendisi doktor olmadığı için anlayamıyor. Hastaların kaslarının güçlenmesini, omurilikteki iyileşme olarak göstermeye çalışıyor.

Screenshot_50.png

Bu şekilde kopmuş(complent) bir omuriliğin iyileşeceğini ve sonra desteksiz yürüyeceğini ve ardından 1-2 yıl  sonra cihazın çıkarılacağını vaad ediyor. İspat olarak da destekli adım atan hastaları ve kasları güçlenmiş hastaları öne sürüyor. Zaten cihaz takılınca hasta yürüdükçe mecburen kaslar güçlenecek, önemli olan omuriliğin iyileşebilmesi!   
(Üstteki cihazın ilk taktıran Abd li hastanın 2 yıl sonraki durumunda bile desteksiz yürüyemiyor)
Ayrıca Şahsi önerisi: 18 kişilik grup kuracakmışız ve her ay imc usulü 2000 dolar toplayıp, bir hastayı oraya tedaviye yollayacakmışız.  

Whatsaap konuşlarını ekran görüntüleri var fakat sadece benim sorularımı ve verdiği cevapları paylaşacağım;
 

Spoiler

 

[18:41, 4.8.2019] E. Tuba  Yurume basladiktan sonra cihaz çıkacakmı?
[18:42, 4.8.2019] +91 6395 xxxxxx:  Abla hasta desteksiz olarak yürümeye başlayınca cihaz ameliyatla çıkarılacak

 

Siz :Ali bir sorum olacak; Cihazın tam kesi hastalarda gösterdiği gelişmeleri, özellikle desteksiz yürüdükten sonra cihazın çıkarıldığına dair bir tane bilimsel makale istiyorum. Yani %100 tam kesi hasta bu cihaz ile iyileşip desteksiz yürüdüğünü kanıtlayan bir makale istiyorum. Yollarsanız direk tedavi için geleceğim
Siz: Kendi sitenizde neden desteksiz yürüme vaadi verilmiyor?  Mesane ve barsak bu cihazla iyileşiyorsa neden extra bir cihaz daha takılıyor.

 


 Kesin olarak bağırsak ve mesane kontrolü sağlamış olmuyor

 

 iyileşmiş mesane ve barsak diyor
 kesin diyor

 

Bunu doktora ileteceğim Ayrıca bu tedavi yeni bir tedavi olduğu için daha desteksiz yürüyen yok ama Önümüzdeki 6 ay veya 1 sene içinde desteksiz yürüyenler olacak

Doktora söyleyeceğim makaleyi

 

 Ali siteniz de bile desteksiz yürüme vaadi yok. Ama sen burada desteksiz yürüyeceksiniz diyorsun ve cihaz 1-2 yıl yada daha fazla zaman sonra çıkacak diyorsun.
 ve kesin tedavi olarak lanse ediyorsun
Tam kesi bir omurilik durumunu biliyor musunn?
Koca dünyada hatta cihazı yapan üniverstite bile iyişleme için garanti veremezken sen nasıl tedavi diyebiliyorsun?


Bakım Epidural simülasyon tedavisi uygulandıktan sonra birden bağırsak ve mesane kontrolü gelmiyor bunu bir kere kabul edin bu Zamanla olacak bir şey Belki tam olarak mesane ve bağırsak kontrolü gelmesi 3 sene 4 seneyi bulur

 


4 sene de kesin mesane ve barsak iyileşek mi diyorsun yani


Epidural stimülasyon tedavisi hastaya uygulandıktan 6 ay sonra yavaş yavaş gelmeye başlıyor

Extra cihaz diyorsunuz Evet ekstra cihaz takıldığında bağırsak ve mesane kontrolü hemen geliyor

Amerika'daki bayan hasta Şu an bastonla yürüyebiliyor Siz neden bahsediyorsunuz

Amerika'daki bayan hasta Servikal bölgede yaralanması vardı
Bu bayan hastayı cinler mi bu hale getirdi


Amerikada ki bayan hastanın emar görüntülerini incelediniz mi? %100 tam kesi mi ?

 

Şu an Muhammed yürüteçte yürüyebiliyor Muhammed'in yürüteçte yürümesi olağanüstü Güçler sayesinde mi oldu

 O şekilde cihaz çıkınca da yürüyecek mi?

 

Evet hasta desteksiz yürümeye başlayınca cihaz ameliyatla geri alınacak ve hasta desteksiz yürümeye devam edecek

Ali bunları ispatlaman için bilimsel bir tıp dergisinde makale yayınlanması gerekiyor.FDA kkesin onay vermiş olması gerekiyor

 

Bakım daha geçen gün burada paylaştım 2018 Mart ayında bu tedaviyi olan hastamız Muhammed Epidural stimülasyon cihazı kapalıyken yürüme cihazında yürüdü videoyu gene paylaşıyorum

O zaman FDA nın  kesin onay vermesini bekleyin. Ben size doktorumuzun söylediğini söylüyorum
Bu tedavi uygulanan hastalarda ki kas Kuvvetleri her ay sürekli olarak ölçülüyor
 Ve bu hastalarda ki kas güçleri her ay artıyor
 Bu artışlar sonucunda hasta bir gün desteksiz olarak yürüyebilecek
Şu an sağlıklı bir insandaki bel kalça bacak ayak kaslarının güçleri bellidir

 

Ali ben cihazın başaralı olabileceğini biliyorum. Ama sen tam kesi omuriliğin iyileşeceğini vaad ediyorsun.

Tam kesi cihaz sayesinde iyileşek ve sonra cihazı çıkaracağız sonra desteksiz yürüyecek diyebiliyor musun?


Aynen oyle
 Bu linkte muhammedin vidosu var
 Aciklama kismina bakin

 

Bana video yollama, Bana bilimsel makale yolla. Dili fark etmez


 Doktoara.soyleyecegim
 Makaleyi
Sizi buraya davet ediyorum misafir olarak
Gelin bakin gorun

Ali benim gözümle görmem farketmez.

Bilimsel makale olması gerekiyor ki Tıp Litaratörüne TEDAVİ olarak geçebilsin.
 Sibel hanım  da şuan yazsa belki çok başarılı olduğunu yazacaktır.

Ama aynı şekilde xxxx tarafında kök hücre tedavisi olduğun da da çok başarılı olduğunu söyledi.

Onun videoları izleyip kök hücre yaptıran onlarca kişi mağdur oldu

Hiç biriniz benim kadar tedavi çeşidi ve mağduriye görmedi ve duymadı.

 

Tıp literatüründe tedavi olarak geçmesi için önce Amerikan ilaç ve gıda Dairesi bunu bir tedavi olarak onaylaması lazım
 Amerikan ilaç ve gıda Dairesi bu tedavi Şu an deneme olarak onayladı
şunu kesinlikle size söylüyorum kök hücre tedavisi omurilikte hasar gören sinirlere kesinlikle tedavi edemez

 

Ama epidural cihaz tedavi eder  mi diyorsun
hasar gören kopan, arada iyileşmesi mümkün olmayan sinirlerii, kıldan yüzlerce kat ince sinirleri bu cihaz tedavi eder öyle mi?


Bakın bu doktorumuzun kendi paylaşımı ve bu paylaşımda 8 yıldan beri tam omurilik felci olan Ahmet'in ilk adımlarını Ata bildiğini gösteriyor

 

 

Ali bak kendi sitende DESTEKSİZ YÜRÜME  ve KESİN İYİLEŞME YOOK
Halen neyin savunması kesin iyileşir diyorsun

 

Abi en geç 1 sene sonra Muhammed'in ve rohit in desteksiz olarak yürüyebildiğin e dair videoları burada paylaşacağım O zaman senden yorum isteyeceğim

 Abi ben ne desem boş senin için senin kafanda yerleşmiş bir düşünce var ben sana koşan bir omurilik felci hastası da göstersem Sen gene makale istersin
 Zaman herşeyin ilacı zamanla tekrar tekrar hastalar desteksiz olarak yürümeye başlayacak

Sadece bizim hastanemizde değil Tayland'da ve Amerika'da sviçre İngiltere ve Avustralya'da bu tür hastalara

göreceğiz

Benim onun yaralanma seviyesini bilme şansım yok. Tek ispat bilimsel bir makale

Ali burada yazdıklarını siteye de eklemelisiniz.
 Tam kesi omurilik felçlilerini kesin iyileştiriyoruz


Hangi siteye abi

 

sizin sitesnize


https://epiduralstimulationnow.com/tr/tedavi/
 Sen ayrı konuşuyorsun
 site ayrı yazıyor


Abi bu site bizim hastanemizin sitesi değil
 Bu site Epidural stimülasyon cihazının patent sahibi Medikal firmasının diğer sitesi


O zaman durum daha kötü, cihazı yapanlar desteksiz yürüme vaadi ve tam kesi felçliyi iyileştirme garantisi vermezken sen burada veriyorsun
Yazdıklarımdan şikayetçi olan var mı grupta ?

[Abi onlar sadece cihazı üretir uygulamayı hastaneler yapar
Hastaneler hastalarındaki iyileşmeleri daha yakından takip eder onlar edemez
[19:44, 4.8.2019] Can Şengül: Ciihazı üretenler o zaman  desteksiz yürütüp, TAM KESİ OMURİLİK felcini iyileştirmiyor diyor
 Nerede yazıyor Abi bu


 Yazmıyor.  Hiç bir yerde desteksiz yürütüp, omurilik de kopan sinirleri yenileyip, cihazı çıkartırız diye dünyada hiç bir yerde yazmıyor
birtek sen yazıyorsun


Bakın buradan gene diyorum Bu daha yeni çıkan bir şey ve yavaş yavaş Güzel sonuçlar geliyor Amerika'daki bayan hasta tek bastonla yürüyor bizim iki hastamız yürüteç ile yürüyor ve bu hastaların fizik tedavisi hala devam ediyor önümüzdeki 1 sene içinde bu hastaların desteksiz olarak yürümesi bekleniyor çünkü her geçen gün bel bacak kalça kasları güçleniyor
Abi Zaman her şeyin ilacı bekleyin abi bekleyin görün sonuçları


Desteksiz olarak yürümesi bekleniyor. Diyorsun hangi bilimsel çalışmaya göre bekleniyor
Zaman ilaç ama şimdi seni dinledik 15-20 hasta para topladık geldik
 hepimizin omuriliğindeki kopma iyileşip yürüyemezsek
Paramızı ve giden ZAMANImızı
kim karşılacak
 ya yıkılan umutları?
 Sen mi?


ibs sitesinde de senin vaatlerin yok
 2-3 yıl zaman biçiliyor. 2-3 yıl için binlerce hastaya cihaz takılır.



Sonra FDA bu bir tedavi değil derse

 


Öncelikle tüm hastaların buraya gelmeden önce raporları ve tüm emar görüntüleri doktorumuz tarafından inceleniyor ve daha sonra hasta tedaviye uygunsa doktor tarafından tedaviye kabul ediliyor

 Bu tedavi sonucunda iyileşmeyecek hastayı doktorlarımız zaten tedaviye kabul etmiyor
 Buraya dünyanın dört bir yanından hastalar geliyor Epidural stimülasyon tedavisi olmak için
Ben size doktorumuzun söylediklerini söylüyorum

 


 Tam kesi hastaları iyileştirebiliyordunuz ama doktor neye göre hasta ayırıyor. Hani kopan sinirleri bile iyileştren cihaz varken niye ayrım yapılıyor

 


 Epidural stimülasyon tedavisi hastalarımızın bel bacak kalça kaslarının fizik tedavi ile her geçen gün güçlenmesine dayanarak bunu diyoruz
 L1 L2 ve daha aşağı seviyedeki omurilik yaralanması olan hastalarımıza bu tedavi uygun değil bu tür hastaları Doktor tedaviye kabul etmiyor maalesef
 T12 seviyesi bile şüpheli T12 seviyesinde yaralanması olan hastaya ameliyat esnasında karar veriliyor Epidural distilasyon cihazı uygulanıp uygulanmayacağı


Kasları dışardan elekrik stimülasyonu vererek de güçlendirebilirsiniz. Önemli olan kopan sinirlerin iyileşmesi
kopan sinirler iyileşiyor diyorsun

 


Dışarıdan verilen elektrik stimülasyonu ile hasta yürüyebilir mi destekli veya
Desteksiz

 


Anlamadın kas güçlenmesi, omurilikteki kopan sinirlerin iyileştiğine dair bir göstere değildir.

 


Hastanın bağımsız olarak adım atabilmesi Sizce neye bağlı
Hiçbir şekilde adım dahi atamayan paraplejik bir hasta ne oluyor da adım atmaya başlayabiliyor


 Eğer içinde cihaz yoksa iyileşmiş demektir
 Tam kesi hastayı iyileştir. Cihazı çıkar  adım attır


 Abi bak Bu videoda Muhammed'in Epidural stimülasyon cihazı kapalı


Bana müzikli video değil bilimsel makale lazım. Onu bekliyorum.


Abi sana müzikli video gönderemiyorum dalga geçer gibi konuşmayın lütfen o videoda hastanın Epidural simülasyon cihazı kapalıyken nasıl yürüdüğünü gösteriyor
 Lütfen Herkes üslubuna dikkat etsin insanlara Aşağılar gibi konuşmayın
Bende bir insanım benimde bir sabrım var

               xxxxxxxxx numara sizi gruptan çıkardı.

 

 

28.08.2019 Güncelleme: Epidural stimülasyon cihazının son modelinde cep telefonu bağlantısı var. Hindistan da yapılan cihaz bu modelden 3 önceki model imiş. Manuel kumandası var ve telefon bağlantısı yok. Servical stimülasyon cihazı ise hastanın sırtından dış ünitesi dışarı çıkmış durumda. Daha eski bir teknoloji olabilir. Zaten diğer ülkelerde servical stimülasyon cihazı göremedik.  

 

 

 

Epidural Stimülasyon sitesindeki tanıtım.

Alıntı

 

Epidural Stimülasyon 


Omurilik Hasarı Hastaları İçin Çığır Açan Bir Uygulama
Epidural Stimülasyonu Omurilik hasarı hastaları için halihazırda bulunan en gelişmiş tedavidir ve denemeler için FDA (Amerika Sağlık Bakanlığı’nın ilgili çalışmalardan sorumlu bürosu) tarafından onaylanmıştır. Unique Access Medical Dünya’nın her yerinden Omurilik Hasarı hastaları kabul etmiş ve tedaviye erişimlerini sağlamış, epidural stimülasyon tedavisi aldıktan sonra bu hastalarının istemli hareketlerini yeniden elde etmelerini sağlamıştır.

Nasıl Çalışır? 


Epidural Stimülasyon


Epidural Stimülasyon cihazı bir nörostimülatör ve 16-anot kurşun elektrot dizi içeren iki parçadan oluşur.

Bu cihaz cerrahi olarak omuriliğin lumbar (bel) bölgesinin arka yapılarına yerleştirilecektir ki burada da elektrota ulaşan sürekli bir elektrik akımı uygulayacaktır. Beyinden gelen bu riskli sinir sinyalleri güçlendirilip, yara seviyesinin altındaki omurilik dokusuna yeniden yönlendirilecektir, bu şekilde istemli hareketlerin yeniden kazanım fırsatını ve kaybolan fonksiyonların geri getirilmesini sağlayacaktır.

Epidural Stimülasyon hizmeti, hem tamamen hem de kısmen yaralanmalara sahip hastalara sunulabilir ve kendi doktorları tarafından önceden imkansız zannedilen önemli iyileşmeler yaşamalarına yardım edebilir.


 

 

34.jpginfogrpahy_web.jpg

Alıntı

 

Mümkün olan İyileşmeler

  • Ayakta durabilme
  • Destekli adım atabilme
  • Alt ekstremitelerde istemli hareketler
  • Artan Kas kütlesi ve güç
  • İyileşmiş bağırsak ve mesane kontrolü
  • Dengelenmiş, düzene girmiş tansiyon
  • İyileşmiş sıcaklık düzenlemesi
  • İyileşmiş his ve duyarlılık
  • Azalmış nöropatik ağrı

 

 

 

 

 

tarihinde CanBy tarafından düzenlendi
30.01.2020 Güncelleme:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hocam çok geniş güzel bilgiler vermişsin eline emeğine sağlık ama benim anlamadığım omurilik felçlileri neden bukadar duyarsız neyse konumuza geçelim epidural stimülation umut veriyormu evet ama bence bir 10 yılı daha var ek olarak keşke emriyon kök hücreye çare bulabilselerdi kesin tedavi ama işte durdurulamıyor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

30.01.2020 Güncelleme: Ercan bey İzmir de özel bir hastanede ile çalışmaya başladı. Muayene ücreti 500tl olup, Sadece Şok tedavisi için 40-50bin tl ücret istemekte. Haberlere çıktığında 3 hastaya cihaz takılmıştı. Onlarda gelişme olmadı. Yeni Cihaz hiç kimseye takılmadı. Sadece şok tedavisi uygulanıyor. Onun da çok faydasını gören duymadık. 

30.01.2020 Güncelleme: Cihaz takılan Türkiye'ye dönen Sibel arkadaşımızda kayda değer gelişme olmadı. Sponsorları da desteği kestiği için fizik tedavi de göremiyor. Muhtemelen gerileme de olabilir. 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

15.12.2023 Güncelleme

Epidural Stimülasyon Cihazının tek başına bir kullanımı olmadığı anlaşıldı. Cihaz hasarlı bölgenin altına takıldığı için beyinden komut alamıyor.
Elon Musk ın projesi olan neurolink ile beyine takılan çip, beyin komutlarını kablosuz sinyale dönüştürerek hareket sinyallerini, omurilikteki hasarlı bölgenin altına takılacak olan epidural bir cihaza iletecek böylelikle beyin ve uzuvlar arası bağlantı yeniden kurulmuş olacak.  

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap