HakanUsta

Ottobock akülü sandalye Tuş kilidi ( Enable 50 Joystick Çocuk Klilidi )

Önerilen İletiler

  Ottobock marka kral koltuklu dijital ekranlı akülü sandalyelerin 2015 yılına kadar üretilen modellerinde enAble 50  marka dijital joystick  modelinin  sandalyenin fonksiyon çeşidine göre tuş sayısı değişebilen modellerini kullanılıyordu.  Bu joysticklerde çocuk kilidi özelliği vardır ve servis ayar cihazı joysticke bağlanarak  bu özellik kapatılıp açılabilir. Aynı ayar cihazı ile dönüş ve sürüş hızları değiştirilebilir. joystick kolunu ileri ittiğinizde sandalye geri gidebilir. Sandalyenin joystick kolu bırakıldıktan kaç saniye sonra sandalyenin duracağı gibi 100 e yakın parametre değiştirilerek sandalye kullanıcının engellilik durumuna  uygun hale getirilebilmektedir. Örneğin kullanıcının elleri titriyorsa dönüş hızları %10 a ayarlanarak sandalyenin dönüşlerde çok yavaş manevra yapması sağlanarak kazalar önlenebilir. Veya kullanıcının isteğiyle bütün ayarlar % 100 e ayarlanarak sandalye yarış arabası gibi seri kullanılabilir. En yüksek sürüş hızı fabrikasyon 8 Km ye ayarlı olarak geldiğinden isteğe göre 10 km ye çıkartılabilir veya isteğe göre 1 km ye düşürülebilir. Yani Akülü sandalye kişiye özel yarlanabilir.

                    Ottobock B500 akülü sandalyelerin EnAble50 model dijital joysticklerinin çocuk kilidi tuş joystick kombinasyonuyla kilitlenip açılıyor.

                    Kilitlemek için : Joysticki açma kapama tuşuna basarak çalıştırıyoruz. Sandalye kullanıma hazır halde ve  normal sürüşe hazır ekranı varken açma kapama tuşuna 3 saniye basılı tutuyoruz. Kısa bir bip sesi duyacaksınız. Hiç zaman kaybetmeden joystick kolunu sağa sula oynatmadan tam ileri doğru itip 3 saniye boyunca böyle tutarak bekliyoruz. Kısa bir bip sesi daha duyacaksınız.  Akülü sandalye  ekranında dikey durumda siyah anahtar işreti çıkar. Anahtar işreti bize sandalyenin çocuk kilidi fonksiyonunun çalıştırıldığını gösterir. Bu durumda sandalye hareket ettirilemez. Çünkü elektronik kontrol sistemi joystick kolunu devreden ayırmıştır. Çocuk kilidi aktif durumdayken sandalye hareket etmez ancak far, sinyal ve korna ile eğer sandalyenin sırtlık ve tilt gibi özel fonksiyonları varsa bu fonksiyonlar çalışır.

                   Kilidi açmak için: Akülü sandalye açma kapama tuşuna basılarak açılır.  Ekranda kilit simgesi vardır.  Akülü sandalyenin joystick kolu sağa sola sallanmadan tam ileri doğru itilerek üç saniye boyunca böyle tutulur.  Kısa bir bip sesiyle sandalye ekranı açılır ve kilit simgesi kaybolur. Artık akülü sandalyeyi kullanabilirsiniz.

                   Ottobock 2016 yılından itibaren ürettiği akülü sandalyelerinde Enable50 dijital joystick yerine daha basit ve daha ucuz olup yine kendi üretimi olan VR2  joystick modellerinin sandalyenin fonksiyon özelliğine göre tuş sayısı değişebilen modellerini kullanmaya başladı. VR2, VSi ve New Wsi model joysticklerin çocuk kilidi kullanımı için VR2 joystick kilidi konulu bilgi paylaşımımı  okuyunuz.

Ottobock eneble 50 joystick 7 tuş.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap