Önerilen İletiler

  İngiliz MALI Newvsi joysticklerde iki sıra led lambalı gösterge olup her iki sırada da beşer adet led lamba vardır.  Öndeki sıra şarj ve arkadaki sıra hız gösterge lambalarıdır. www. drivemedical.desk.com/customer/portal/articles/1888919-cirrus-new-vsi-flash-codes  adresinden ingilizce olarak kodların anlamları görülebilir.   

               Newvsi Joystick şarj lambalarının beşi birden yanıp sönüyorsa, lambaların kaç kez yanıp söndükten sonra bekleyerek yeniden yanıp sönmesini takip etmeli ve kaç kez ardarda yanıp söndüğünü saymalısınız.

              Newvsi arıza kodları şunlardır. 

1 defa yanıp sönen beş adet şarj lambası           :           Aküler bitiktir ya da temassızdır.  Aküler şarj edilmeli, bozuksa yenisi ile değiştirilmeli ya da akü bağlantıları kontrol edilerek temassızlık giderilmelidir. Joystick ilk açılışta aküden yüksek akım çekerek  akü bağlantısını test eder. Bağlantı noktalarında yeşilleşme, paslanma, oksit ya da kötü bağlantı varsa tek lamba yanıp sönerek hata verebilir.  Böyle parçalar varsa yenileri takılarak bağlantı net yapılmalıdır. Joystick Yüzde yüz sağlam.

2 veya 3 defa yanıp sönen beş adet şarj lambası: Sol motor kömür, kollektör  , bobin veya kablolarında  temassızlık ya da kopukluk. Sol motor bağlantısı ve parçaları tek tek kontrol edilmeli. Joystik Yüzde yüz sağlam. 

 

4 veya 5 defa yanıp sönen beş adet şarj lambası: Sağ  motor kömür, kollektör  , bobin veya kablolarında  temassızlık ya da kopukluk. Sol motor bağlantısı ve parçaları tek tek kontrol edilmeli. Joystik Yüzde yüz sağlam.

6 defa yanıp sönen beş adet şarj lambası: Bilinmeyen bir arıza var.

7 defa yanıp sönen beş lamba: Joystick kolu tam merkezde durmuyor. Kolun merkezde sabit durduğundan emin olun. mekanizma  kirlenmişse kol çubuğundaki sekmanı çıkararak çubuğa bağlı hareketli parçaları temizleyip deneyin. Joystiği kapatıp kolu merkezde bırakarak oynatmadan yeniden çalıştırın. Arıza geçmezse 8 lamba hatasında anlatılan işlemleri yapın.

8 defa yanıp sönen beş adet şarj lambası: Joystick modülünün üzerindeki hareketi sağlayan kol kısmı elektroniği arızalı. Joystick modülünü açıp içindeki gri yassı kablonun takılı olduğu kol parçasını çıkatrıp yenisini satın alarak takın. Arıza geçecektir. Aynı kodlu ürünlerin sıfırını en uygun fiyatla  (www.destegiz.com ) adresinden temin edebilirsiniz. İkinci el parçalar uygun fiyatlarla stoklarımda mevcuttur.

9 defa yanıp sönen beş adet şarj lambası:  Sağ ve sol motorların fren bobinlerinde bir arıza var. Fren bobin ve fiş bağlantılarını kontol edin. Fren bobinleri bozuk veya yanıksa yeni fren bobinleri takın. Engelli araçlarını fren sistemi çalışmadan kesinlikle kullanmayın, kullandırmayın.

 10 defa yanıp sönen beş adet şarj lambası: Aşırı voltaj hatası. Aküler aşırı şarj edeilmiş olabilir. 28,4 Voltun üzerine çıkan akü voltajında bu hata oluşur. Özellikle şarj aleti  arızalı olup yüksek çıkış veriyor yahut şarj aleti aküler dolunca kesmiyor. Aküleri bir akücüye götürüp ölçtürün. Akülere otomobil farı gibi düçlü bir yük bağlayıp boşaltarak her iki  akünün en fazla 13, 7 voltta iki akünün  voltu birbirine yakın olacak şekilde  kalmasını sağlayınız.

indir.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap