Önerilen İletiler

VR2 ve eski model VSI joysticklerin arıza kodları ( 10 adet şarj lambası ve 5 adet hız lambası olan İngiliz PG firmasına ait bütün modeller.)

 www.support.pgdt.com/Online-Diagnostics/Flash-Code-List/VR2-Flash-Codes.aspx    adresinden kodların anlamları ingilizce olarak görülebilir.


1 Bir lamba yanıp sönüyor: Aküler boş veya Akü kabloları tam temas etmiyor. Akülerin toplam voltajı 21 voltun altında ise geri beslemeyle çalışan bazı şarj aletleri şarja başlamaz.

2 İki lamba yanıp sönüyor: Sol Motor kömürleri kırık,Kanalda sıkışmış, Kömürler kısalmış, Kömür yayları kırılmış ya da motor bağlantı kablolarında temassızlık Sol motor bağlantı kabloları kısa devre olabilir. kablo ve konnektörleri kontrol edin.
3 Üç lamba yanıp sönüyor : Sol motor bağlantı kabloları kısa devre olabilir. kablo ve konnektörleri kontrol edin.
4 Dört lamba yanıp sönüyor: Sağ Motor kömürleri kırık,Kanalda sıkışmış, kömürler kısalmış, Kömür yayları kırılmış ya da motor bağlantı kablolarında temassızlık olabilir. Kontrol edin.

5 Beş lamba yanıp sönüyor : Sağ motor bağlantı kabloları kısa devre olabilir. kablo ve konnektörleri kontrol edin.

6 Altı lamba yanıp sönüyor : Şarj aletinin şarj fişi cihaz takılı ya da cihazın bu şekilde algılamasına sebep olacak bir arıza var.

7 Yedi lamba yanıp sönüyor: Joystick kolu tam orta merkezde durmuyor. Joystick kolunun tam merkezde olduğuna emin olun. Arıza geçmezse kol modülünü, üst kapağın altından söküp kola bağlı yayı ve merkezleme boncuğunu temizleyerek rahatça mil üzerinde çalışmasını sağlayın. Arıza geçmezse joystick kolunu yenisiyle değiştirin.

8 Sekiz lamba yanıp sönüyor. Alt kısımda üzerinde VR2 yazan kontrol modülüne ( Beyin ) takılan fişlerden bir kaç tanesi temas etmiyor. Bütün fişleri çıkartıp fiş yuvalarını ve giren fişleri diş fırçası yardımıyla az bir alkol ile fırçalayıp giremediğiniz noktaları kulak çubuğu ile temizleyin. Uygulama yaptığınız bölgelerdeki sıvıyı saç kurutma makinesiyle uzaktan tutarak eritmeden kurutun. Katiyen VR2 beyin modülünün içini açmayın. Fiş temizliği sonrası arıza yine de geçmezse uzman bir teknisyen tarafından VR2 modülü açılarak onarımı yapılmalıdır.

9 Dokuz lamba yanıp sönüyor: Fren kablosu veya bobininde temassızlık. Motor frenin bobinine bağlı mikroswitch varsa arızalı olabilir. Fren bobini kopuk veya yanık olabilir. Fişlerde temassızlık olabilir.

10 On lamba yanıp sönüyor: Akülerde 28 ,6 volt tan daha yüksek voltaj var. Aküleri yüke bağlayarak biraz zayıflatın. Şarj aletiniz arızalı olabilir. Aküler dolduğu halde şarjı kesmeyip aküleri aşırı şarj yapıyor. Aküler patlayabilir ya da yangın çıkartabilir. Şarj aletini tamir ettirin ya da yeni şarj aleti kullanın.

D50677__12894.1406178058.1280.1280.jpg

I-k-ile-9-Tu-lar-PG-VR2-joystick-kontrol-sistemi-ve-akt-at-r-fonksiyonu.jpg_640x640.jpg

PrideJoystick126_medium.JPG

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap