HakanUsta

Akülü sandalyemin joystiği kilitlendi. Nasıl açacağım?

Önerilen İletiler


                               OTTOBOCK joystick kilidi açma ve kapama. 
                                Ottobock marka kral koltuklu dijital ekranlı akülü sandalyelerin 2015 yılına kadar üretilen modellerinde enAble 50 marka dijital joystick modelinin sandalyenin fonksiyon çeşidine göre tuş sayısı değişebilen modellerini kullanılıyordu. Bu joysticklerde çocuk kilidi özelliği vardır ve servis ayar cihazı joysticke bağlanarak bu özellik kapatılıp açılabilir. Aynı ayar cihazı ile dönüş ve sürüş hızları değiştirilebilir. joystick kolunu ileri ittiğinizde sandalye geri gidebilir. Sandalyenin joystick kolu bırakıldıktan kaç saniye sonra sandalyenin duracağı gibi 100 e yakın parametre değiştirilerek sandalye kullanıcının engellilik durumuna uygun hale getirilebilmektedir. Örneğin kullanıcının elleri titriyorsa dönüş hızları %10 a ayarlanarak sandalyenin dönüşlerde çok yavaş manevra yapması sağlanarak kazalar önlenebilir. Veya kullanıcının isteğiyle bütün ayarlar % 100 e ayarlanarak sandalye yarış arabası gibi seri kullanılabilir. En yüksek sürüş hızı fabrikasyon 8 Km ye ayarlı olarak geldiğinden isteğe göre 10 km ye çıkartılabilir veya isteğe göre 1 km ye düşürülebilir. Yani Akülü sandalyekişiye özel yarlanabilir.
Ottobock B500 akülü sandalyelerin EnAble50 model dijital joysticklerinin çocuk kilidi tuş joystick kombinasyonuyla kilitlenip açılıyor.
Kilitlemek için : Joysticki açma kapama tuşuna basarak çalıştırıyoruz. sandalye kullanıma hazır halde ve normal sürüşe hazır ekranı varken açma kapama tuşuna 3 saniye basılı tutuyoruz. Kısa bir bip sesi duyacaksınız. Hiç zaman kaybetmeden joystick kolunu sağa sula oynatmadan tam ileri doğru itip 3 saniye boyunca böyle tutarak bekliyoruz. Kısa bir bip sesi daha duyacaksınız. Akülü sandalyeekranında dikey durumda siyah anahtar işreti çıkar. Anahtar işreti bize sandalyenin çocuk kilidi fonksiyonunun çalıştırıldığını gösterir. Bu durumda sandalye hareket ettirilemez. Çünkü elektronik kontrol sistemi joystick kolunu devreden ayırmıştır. Çocuk kilidi aktif durumdayken sandalye hareket etmez ancak far, sinyal ve korna ile eğer sandalyenin sırtlık ve tilt gibi özel fonksiyonları varsa bu fonksiyonlar çalışır.
Kilidi açmak için: Akülü sandalye açma kapama tuşuna basılarak açılır. Ekranda kilit simgesi vardır. Akülü sandalyenin joystick kolu sağa sola sallanmadan tam ileri doğru itilerek üç saniye boyunca böyle tutulur. Kısa bir bip sesiyle sandalye ekranı açılır ve kilit simgesi kaybolur. Artık akülü sandalyeyi kullanabilirsiniz.
Ottobock 2016 yılından itibaren ürettiği akülü sandalyelerinde Enable50 dijital joystick yerine daha basit ve daha ucuz olup yine kendi üretimi olan VR2 joystick modellerinin sandalyenin fonksiyon özelliğine göre tuş sayısı değişebilen modellerini kullanmaya başladı. VR2, VSi ve New Wsi model joysticklerin çocuk kilidi kullanımı için VR2 joystick kilidi konulu bilgi paylaşımımı okuyunuz.

                                Poylin Dijital  joystick kilidi açma 

                      Poylin ve Wollex Marka kaptan koltuklu akülü sandalyeler Qlogic marka dijital joystick kullanırlar. bu joysticklerde çocuk kilidi özelliği vardır ve satıcı medikal firmaları çocok kilidi özelliğini bilmezler. Bilenlerde bu bilgiyi kullanıcıyla paylaşmazlar. Kullanıcı ya da yakınları ullanıcı yanlışlıkla tuşlarla oynarken joystick kilitleniyor ve kullanıcı sandalyeyi yürütemiyor. Bu durumda satıcıyı aradıklarında, satın aldıkları firmanın teknik servisine yönlendiriyorlar. Teknik servis isterse bu sandalyenin elektroniği yanmış diyerek müşteriye garanti dışı ücretli onarım yaparak müşteriye masraf çıkartabiliyor.
                    Poylin akülü sandalyelerin Q logic model dijital joysticklerinin çocouk kilidi iki tuş ile kilitlenip açılıyor.
                    Kilitlemek için : Joysticki açma kapama tuşuna basarak çalışştırıyoruz. Sandalye kullanıma hazır halde ve  normal sürüşe hazır ekranı varken Power tuşuna basarken korna tuşuna basıp bırakırsanız kısa bir bip sesiyle akülü sandalye  ekranında yatay durumda siyah anahtar işreti çıkar. Anahtar işreti bize sandalyenin çocuk kilidi fonksiyonunun çalıştırıldığını gösterir. Bu durumda sandalye hareket ettirilemez. Çünkü elektronik kontrol sistemi joystick kolunu devreden ayırmıştır. Çocuk kilidi aktif durumdayken sandalye hareket etmez ancak far, sinyal ve korna ile eğer sandalyenin sırtlık ve tilt gibi özel fonksiyonları varsa bu fonksiyonlar çalışır.
                    Kilidi açmak için: Akülü sandalye açma kapama tuşuna basılarak kapatılır. Ekranda hiç bir şey yoktur. Akülü sandalye kapalı iken açma kapama tuşuna basılı tutarken korna tuşuna basıp bırakılır. Kısa bir bip sesiyle sandalye ekranı açılır ve kilit simgesi kaybolur. Artık akülü sandalyeyi kullanabilirsiniz.

                    Joystickte Manyetik kil,iti açma ve kapatma 

                     Bazı akülü sandalyelerin tuşlu joysticklerinde joystick tuş takımının üzerinde asma kilit resmi ve kilitin içinde de bir led lambası bulunur. Bu işaret bize bu joystickte manyetik kilit özelliği olduğunu gösterir. Joystick açık ve kullanıma hazır haldeyken her hangi bir mıknatısı bu kilit işaretine belli bir açıyla bir an için yaklaştırıp çekersek joystick kısa bir bip sesi çıkartır ve kilit simgesinin içindeki led lambası yanıp sönmeye başlar. Bu durumda sandalye hareket ettirilemez.
Kilidi kapatmak için yine mıknatısı kilit simgesine yaklaştırıp çekmemiz gereklidir. Kısa bir bip sesi duyacaksınız ve kilit simgesindeki led lambası sönecek. Bu durumda sandalye kullanmaya hazırdır. 
Bir çok cep telefonunun hoparlörü dış kasaya yakındır ve joysticke yaklaştırılırsa kilit fonksiyonunu devreye alması olasılığı vrdır. Telefonu aynı açıyla joystick açıkken kilit işaretine yaklaştırıp çekerseniz joystick kilidini kapatıp akülü sandalyeyi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Mıknatıs bulamıyorsanız bir vida veya çivi üzerine ince bobin telinden 40 - 50 tur sarın ve bu bobin telinin iki ucunu ateşte yakarak üzerindeki verniği temizleyin. Verniği zımpara ile de temizleyebilirsiniz. Bu iki kabloyu bir buçuk voltluk kalem pilin artı ve eksi uçlarına bağlayarak bir elektromıknatıs yapabilirsiniz. Bu elektro mıknatıs ile de sandalyenizi kilitleyip açabilirsiniz. 
                                                
                       VR2, Vsi ve NewVsi joysticklerde çocuk kilidi özelliği

                       Günümüzde piyasada bulunan VR2, Vsi ve NewVsi joysticklerde çocuk kilidi özelliği vardır. Fabrika ayarı olarak çocuk kilidi fonksiyonu aktifolarak gelir. Akülü sandalye hızı fabrikasyon 6 Km dir. İsteğe göre servis ayar cihazı joysticke bağlanarak kilit özelliği kapatılabilir. Bunun yanı sıra aynı ayar cihazı ile sandalyenin hızı 8 km ye çıkatılabilir. Dönüş hızları ve fren mesafesi değiştirilebilir. 
Akülü sandalyeyi kilitleme: Açma kapama tuşuna basarak joystick çalıştırılır. Joystick şarj lambaları yanıyorken Açma kapama tuşuna üç sniye basılı tutulur. Kısa bir ip sesi duyacaksınız. Zaman kaybetmeden joystick kolunu sağa sola sallamadan tam ileri iterek üç saniye bu şekilde oynatmadan tutun. kısa bir bip sesi daha duyacaksınız. Joystick kolunu bırakın ve zaman kaybetmeden ve sağa sola oynatmadan tam geri çekerek oynatmadan üç saniye boyunca tutun. bir bip sesi daha duyacaksınız ve şarj lambaları sönecek, hız lambaları soldan sağa sağdan sola yürümeye başlayacak. Bu durumda sandalye kilitlenmiştir. Artık sandalyeyi açtığınızda hareket ettiremezsiniz. Sadece hız gösterge lambaları sağa sola yürümektedir. Sinyal far korna ve özel fonsiyonlar kullanılabilir durumdadır. 
Kilidi açma: Açma kapama tuşuna basarak joystick çalıştırılır. Joystick şarj lambaları yanıyorken joystick kolunu sağa sola sallamadan tam ileri iterek üç saniye bu şekilde oynatmadan tutun. Kısa bir bip sesi duyacaksınız. Joystick kolunu bırakın ve zaman kaybetmeden ve sağa sola oynatmadan tam geri çekerek oynatmadan üç saniye boyunca tutun. kısa bir bip sesi daha duyacaksınız ve şarj lambaları yanacak. Artık kilit açılmış ve sandalye kullanıma hazır hale gelmiştir. 
                          
                       
                                  Merits marka akülü sandalye ( Dynamic Shark Joystick ) Kilit özelliği :

                            Arkasında ayar düğmesi olan topuz şeklindeki joystickli ve alt kısımda ikinci beyin bulunan Dynamic Shark joysticklerde Joystick kapalı iken yani joystick lambaları yanmıyorken Joystick kolu tam ileri konuma itili tutulurken açma kapama tuşuna üç saniye basılı tutarsanız bip sesi duyarsınız ve arka taraftaki lambalar soldan sağa yürümeye başlayarak joystiği kilitler. Artık sandalye hareket etmez. Kilidi açmak için joystiği kapatıp yeniden açmalısınız ve devamında kornaya çok kısa aralıklarla iki kez basıp bırakmalısınız. Yani hızlıca BİP BİP yapmalısınız Kilit açılacaktır. 

                     Bu sayfada anlatılan bilgiler tamamen Hakan ustanın kişisel deneyimleriyle edinmiş olduğu tecrübelere dayalı bilgiler olup bilgi amacıyla anlatılmıştır. Tecrübesiz kişilerin bu uygulamaları yapması tavsiye edilmez. Anlatılan hususların cihazlar üzerinde uygulanması sonucu oluşabilecek hasarlardan bu bilgileri okuyup uygulayan kişiler sorumludur. Hakan usta hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.

tarihinde CanBy tarafından düzenlendi
Linkler kaldırıldı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap