Jump to content
Hoş Geldiniz Misafir!

Sitemiz de engelliler ile ilgili özellikle de omurilik felçlileri ile ilgili bilgi ve paylaşım yapılmaktadır. Aramıza katılıp sizde paylaşımlarımıza katılırsanız çok seviniriz. Sizinle birlikte hem büyüyeceğiz hem de sıcak dostluklar kuracağız. Üye olmadan da sitemizde gezebilir tüm bilgi ve paylaşımlarımızdan yararlanabilirsiniz. Sitemiz size her zaman açık olacaktır. 

Önerilen İletiler

VR2 ve eski model VSI joysticklerin arıza kodları ( 10 adet şarj lambası ve 5 adet hız lambası olan PG firmasına ait bütün modeller.)
1 Bir lamba yanıp sönüyor: Aküler boş veya Akü kabloları tam temas etmiyor. Akülerin toplam voltajı 21 voltun altında ise geri beslemeyle çalışan bazı şarj aletleri şarja başlamaz.

2 İki lamba yanıp sönüyor: Sol Motor kömürleri kırık,Kanalda sıkışmış, Kömürler kısalmış, Kömür yayları kırılmış ya da motor bağlantı kablolarında temassızlık Sol motor bağlantı kabloları kısa devre olabilir. kablo ve konnektörleri kontrol edin.
3 Üç lamba yanıp sönüyor : Sol motor bağlantı kabloları kısa devre olabilir. kablo ve konnektörleri kontrol edin.
4 Dört lamba yanıp sönüyor: Sağ Motor kömürleri kırık,Kanalda sıkışmış, kömürler kısalmış, Kömür yayları kırılmış ya da motor bağlantı kablolarında temassızlık olabilir. Kontrol edin.

5 Beş lamba yanıp sönüyor : Sağ motor bağlantı kabloları kısa devre olabilir. kablo ve konnektörleri kontrol edin.

6 Altı lamba yanıp sönüyor : Şarj aletinin şarj fişi cihaz takılı ya da cihazın bu şekilde algılamasına sebep olacak bir arıza var.

7 Yedi lamba yanıp sönüyor: Joystick kolu tam orta merkezde durmuyor. Joystick kolunun tam merkezde olduğuna emin olun. Arıza geçmezse kol modülünü, üst kapağın altından söküp kola bağlı yayı ve merkezleme boncuğunu temizleyerek rahatça mil üzerinde çalışmasını sağlayın. Arıza geçmezse joystick kolunu yenisiyle değiştirin.

8 Sekiz lamba yanıp sönüyor. Alt kısımda üzerinde VR2 yazan kontrol modülüne ( Beyin ) takılan fişlerden bir kaç tanesi temas etmiyor. Bütün fişleri çıkartıp fiş yuvalarını ve giren fişleri diş fırçası yardımıyla az bir alkol ile fırçalayıp giremediğiniz noktaları kulak çubuğu ile temizleyin. Uygulama yaptığınız bölgelerdeki sıvıyı saç kurutma makinesiyle uzaktan tutarak eritmeden kurutun. Katiyen VR2 beyin modülünün içini açmayın. Fiş temizliği sonrası arıza yine de geçmezse uzman bir teknisyen tarafından VR2 modülü açılarak onarımı yapılmalıdır.

9 Dokuz lamba yanıp sönüyor: Fren kablosu veya bobininde temassızlık. Motor frenin bobinine bağlı mikroswitch varsa arızalı olabilir. Fren bobini kopuk veya yanık olabilir. Fişlerde temassızlık olabilir.

10 On lamba yanıp sönüyor: Akülerde 28 ,4 volt tan daha yüksek voltaj var. Aküleri yüke bağlayarak biraz zayıflatın. Şarj aletiniz arızalı olabilir. Aküler dolduğu halde şarjı kesmeyip aküleri aşırı şarj yapıyor. Aküler patlayabilir ya da yangın çıkartabilir. Şarj aletini tamir ettirin ya da yeni şarj aleti kullanın.
Bir adet hız gösterge lambası yanıp sönüyor: Joystick modülünde tuş takımı olan üst kapağın altındaki elektronik devreden çıkan altı kanallı gri kabloya bağlı siyah dikdörtgen fişin, joystick kolunun alt kısmındaki metal kapağın kenarında bulunan dikdörtgen fiş yuvasından çıkması halinde bir adet hız gösterge lambası yanıp söner bu lamba bize joystick kaibrasyonu menüsünde olduğumuzu gösterir. Joystick kalibrasyonunu ayrı bir başlık altında anlattım. bakabilirsiniz. Fişi joystick kolunun altındaki dikdörtgen yuvasına tırnak yönüne göre takıp joysticki kapatıp açarsanız joystick normal çalışacaktır. 
Eğer halen tek hız lambası yanıp sönüyorsa bu durumda joystick kolu darbe almış ve kolun iç kısmında bulunan minik sensör devresi kırılmıştır. Onarımı mümkün değildir. çalışan bir kol modülü alınıp takılması gerekir. Bütün joystickin değişmesine gerek yoktur. PG firmasının üretmiş olduğu VR2 joysticklerin 4 tuş, 6 tuş, 8 tuş ve 9 tuşlu bütün joystick modellerinin joystick kolları ayrıca eski tip vsi model joysticklerin joystick kolları, yeni çıkan Newvsi model joysticklerin joystick kolları ve ottobock B500 akülü sandalyenin Curtis markalı arkadan refakatçi kullanımı için tasarlanan refakatçi joystiğinde bulunan joystick kolları aynı protokol ve sensör tipine sahip olup aynı soket ve kablo yapısına sahiptir. Joystick kolları bu modellerin hepsine uyumludur. sorunsuz çalışır. sadece versiyona bağlı olarak boyutları değiştiğinden üst kapağın alt kapağa ve elektronik devreye olan mesafesi ile alakalı bazen sıkıntı olabiliyor. Uygun boyuttaki sağlam joystick kolu modülü her hangi bir arızalı joystickten sökülerek yedek parça olarak kullanılabilir. Çevremizde bu saydığım model joysticklerden üzerinde bulunan atıl durumda akülü sandalyesi olan kimseler bulmak çokta zor değil.

NEWVSİ JOYSTİCKLER:5 HIZ VE 5 ŞARJ LAMBALI MODELLER. 
Newvsi joysticklerde iki sıra led lambalı gösterge olup her iki sırada da beş er adet led lamba vardır. 
En çok oluşan Newvsi joystick arızası hız gösterge lambalarından en soldaki ilk sarı lambanın yanıp sönmesi arızasıdır. Bu arızanın sebebi jıystick kolunun altındaki, yani joystick kutusunda kapağın altındaki siyahn fişli olan altı adet kanalı olan yassı gri kablonun siyah fişi joystick kolunun altında bulunan metal kapaktaki dikdörtgen fiş yuvasından çıkmıştır.
ÇÖZÜM: Joystick modülünün altındaki üç vidayı söküp plastik alt kapağı çıkardıktan sonra metal alt kapağı tutan dört adet vidanın sökülmesi sonucu joystick modülünün üst kapağı açılır. Jooystick kolunun tam altında bulunan metal silindir kapağın alt kenarındaki dikdörtgen fiş yuvasına, elektronik karrtan gelen gri yası kabloya bağlı 6 pinli siyah fiş yan kenarındaki tırnak uygun konuma getirilerek yuvasına tam olarak takılır ve joystickin on off düğmesine basılarak joystickin çalıştığı görülür. Eğer halen bir adet hız lambası yanıp sönüyorsa joystick kolu içindeki elektronik devrede ortadan geçen ince bir yol kopmuştur. Aynı model joystick parçalanarak aynı devre çıkartılıp karşılaştırmalı ölçüm yapma maetoduyla kopan yol bulunup onarılmalıdır. Ya da sadece yeni bir kol alınıp talkılmalıdır. Kolu temmin edebileceğiniz en uygun adres https://www.destegiz.com sitesidir. Sadece kolun sıfır fiyatı 100 Euro civarındadır. 
Newvsi Joysrtick şarj lambalarının beşi birden yanıp sönüyorsa, lambaların kaç kez yanıp söndükten sonra bekleyerek yeniden yanıp sönmesini takip etmeli ve kaç kez ardarda yanıp söndüğünü saymalısınız.

Newvsi arıza kodları şunlardır. 
1 defa yanıp sönen beş lamba:Aküler bitiktir ya da temassızdır. Aküler şarj edilmeli, Yenisi ile değiştirilmeli ya da akü bağlantıları kontrol edilerek temassızlık giderilmelidir. 
2 defa yanıp sönen beş lamba: Sol motor kömür, kollektör veya fren bobininde temassızlık ya da kopukluk. 
3 defa yanıp sönen beş lamba: Sol motor kısa devre hatası
4 defa yanıp sönen beş lamba:Sağ motor kömür, kollektör veya fren bobininde temassızlık ya da kopukluk. 
5 defa yanıp sönen beş lamba: Sağ motor kısa devre hatası
6 defa yanıp sönen beş lamba:şarj fişi takılı ya da şarj takılı gibi algılıyor. Şarj fişi ve joystick devresinde sıvı teması vb olabilir. 
7 defa yanıp sönen beş lamba: Joystick kolu tam merkezde durmuyor. Kolun merkezde sabit durduğundan emin olun. mekanizma kirlenmişse kol çubuğundaki sekmanı çıkararak çubuğa bağlı hareketli parçaları temizleyip deneyin.
8 defa yanıp sönen beş lamba: Motor fren bobinlerini kontrol edin. temassızlık ya da bobinler yanık olabilir.9 defa yanıp sönen beş lamba:Sağ motor kömür, kollektör veya fren bobininde temassızlık, kopukluk, kısa devre olabilir. 
10 defa yanıp sönen beş lamba: Aşırı voltaj hatası . Aküler aşırı şarj edeilmiş olabilir. 28 ,4 Voltun üzerine çıkan akü voltajında bu hata oluşur. Özellikle şarj aleti arızalı olup yüksek çıkış veriyor yahut şarj aleti aküler dolunca kesmiyor.
 
Farklı bir arıza kodu veya burada yazmayan bir hata var sa 05434047268 numaralı akülü sandalye arıza danışma hattından bana ulaşıp bilgi alabilirsiniz.
 
Bu sayfada anlatılan bilgiler tamamen Hakan ustanın kişisel deneyimleriyle edinmiş olduğu tecrübelere dayalı bilgiler olup bilgi amacıyla anlatılmıştır. Tecrübesiz kişilerin bu uygulamaları yapması tavsiye edilmez. Anlatılan hususların cihazlar üzerinde  uygulanması sonucu oluşabilecek hasarlardan bu bilgileri okuyup uygulayan kişiler sorumludur. Hakan usta hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. 
 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

×