Ocanbolatt

Standart Ayağa Kaldırma Makinası (Stand-up table)

Önerilen İletiler


WgMMPL.jpg 

3vbbV4.jpg

 

R177vj.jpg

pXZZDL.jpgg

 

kGNNDm.jpgg

 


Ürünü tetrapleji rahatsızı olan babam için kendim imal ettim. Bu forumdan çok faydalandım hastalığı tanımak ve neler yapabileceğimizi öğrenmek bilinçlenmek için. Bu kadar faydası olmuş bir foruma bir katkımda benim olsun istedim. Bu ürünün muadili medikalcilerde piyasada 6000$ 6500$ civarındadır. Hepimizin rahatsızlıklarının sebebiyle ekonomik durumuda ortadadır. Kendi imkanlarımda böyle bir tasarımla makinayı imal ettim. 120kg kadar hasta kaldırabilecek seviyededir. Hastanın durumuna göre kilosuna göre değişiklikler yapılabilir. 24volt elektrikli motor kullanılmıştır. Elektrik kaçağı durumunda dahi hastaya zarar vermesi engellenmiştir böylelikle. Motor 600 kg ya kadar kaldıra bilme kapasitesine sahiptir ve çok sessiz çalışmaktadır. Uzaktan kumandası sayesinde kullanım kolaylığı sağlanmıştır. Ahşap kısımlar Suni deri ile kaplanıp uzun ömürlü olması sağlanmıştır. Ürün Yer değiştirebilmek ve taşına bilmesi açısından portatif imal edilmiştir. Hastanın özelliklerine ve ihtiyaca göre ekleme ve çıkarma yapılabilir..

ÜRÜN BU HALİYLE 3500TL İSTEYEN ARKADAŞLARIMA YAPIP YARDIMCI OLMAK İSTERİM..
ANKARA' DA İKAMET ETMEKTEYİM. TELEFON NUMARAM: 554 267 2419

Forumdaki tüm üye arkadaşlara tecrübeleri ve paylaşımları için çok teşekkür ederim... Hiç birşey bilmezken bu hastalıklar ile ilgili burdan edindigimiz bilgiler o kadar kıymetliydiki  hepinizden Rabbim razı olsun inşallah..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

                       Canbolat Bey! 

Öncelikle cesaretinizden dolayı sizi kutluyorum. Cihaz kullanım olarak iş görür. Hastaya da faydası olur. Bir kaç noktada size fikir vermek isterim. Öncelikle göbek hizasına bir mikroswitch koymalısınız. Bu sayede hastanın belini aşırı çekip zorladığınızda göbeği bu mikroswitche değecek ve motorun kemeri daha fazla çekmesini engelleyerek sadece gevşetme yönünde motorun çalışmasına izin vererek hastanın belinin zarar görmesini önleyerek emniyetli bir kullanım sağlayacaktır. 

                            İkinci olarak felçli hastalar kumandayı kullanamaz. Yanından ayrılmanız halinde ihtiyaç  olduğunda cihazı kullanıp kemeri biraz gevşetemez veya sıkıştıramaz.  Bunun için el kumandasının tuşlarından kayışı gevşeterek hastayı bırakan  tuşun kontak uçlarına, emiş yapınca 70 milimetre civa emişle kontağını bağlayan prostat switch ya da basınç sensörü ve kemeri çekerek hastayı ayağa kaldıran  tuşun kontak uçlarına da 70 milimetre civa basıncında hava üflendiğinde kontağını kapatan bir prostat switch ya da basınç sensörü bağlamalısınız. Bu iki sensörün girişlerine bağlayacağınız 4-5 mm çapındaki polikabon hortumlarını Y  şeklinde aparatla birleştirip ortak noktadan aynı çapta bir hortum çıkartarak bu hortumu, bir  bakteri filitresi ve   kişiye özel ağız aparatıyla birlikte cihaza bağlayacağınız hastaya kullandırmalısınız. Böylece hasta kendisi de ellerini kullanmadan nefesini vererek kendisini ayağa kaldırıp, nefesini içine çekerek kenisini sandalyeye indirebilir. Ayrıca nefesiyle kendisini kaldırdığı için karnı sıkıştığında daha fazla üfleyemeyeceğinden dolayı kendi bel bölgesi  emniyetini kendisi sağlamış olur.       Hakan USTA        

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap