Can Sengul

Engelliler İçin Yeni Kimlik Kartına Başvuru Nasıl Olacak

Önerilen İletiler

Engelli vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için Nüfus Müdürlüklerine yeni kimlik kartlarının başvurusunun evde alınabilecek şekilde mobil cihazlar yardımıyla başvuru yapabilecekler.

Normal süreçte vatandaşların yeni çıkan çipli kimlik kartına müracaat edebilmeleri için şahsen bağlı oldukları ilçe nüfus müdürlüğüne gelerek başvuru yapmaları gerekmekteydi.

Fakat engelli vatandaşların ulaşım sorunu yaşayabileceği göz önünde bulundurularak mobil başvuru sistemi hayata geçirilecek.




Engelli vatandaşlarımız ister internet üzerinden isterlerse ALO 199 randevu hattını arayacak görevli personelden yeni kimlik kartı başvurusu için randevu talep etmeleri gerekmektedir. Verilen randevu saatinde evinize gelen nüfus müdürlüğü personeline gerekli evrakları ibraz ederek yeni kimlik kartı için başvuru sürecini tamamlamış olacaksınız.

 

Başvurunuz alındıktan sonra kart basım süreci tamamlanması için sizden alınan bilgilerin kontrol edilmesi ve sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Sisteme yüklenen bilgiler sayesinde kart basım süreci tamamlanacak ve kullanıma hazır hale gelen kartınız adresinize posta yoluyla gönderilecek.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap