Önerilen İletiler

Hasta bakıcısı sizin seçmiş olduğunuz; evinizde ya da herhangi bir kurumda hastanızın bakımını üstlenerek ona günlük işlerinde yardımcı olan bakım elemanlarıdır. Herhangi bir sebepten ötürü ailenizden birisi yatağa mahkûm kalmış olabilir ya da anneniz babanız artık yaşlılığından ve hastalıklarından ötürü işlerini istedikleri gibi yürütemiyor olabilir. Sizlerde yoğun iş temponuzdan dolayı ya da çocuğunuza bakmak zorunda olduğunuzdan dolayı yatağa mahkûm yakınınıza bakamıyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda hasta bakıcıları ve engelli bakıcıları sizin imdadınıza yetişerek, sevdikleriniz için umut olacaklardır. Onlara sizin gösterdiğiniz şefkat, ilgi, sıcaklık ve profesyonellik ile yaklaşan hasta bakıcılar onların tüm ihtiyaçlarını karşılayarak günlerini huzur içerisinde geçirmelerine yardımcı olmaktadırlar.

Hasta Bakıcısı ve Engelli Bakıcılarında Bulunması Gereken Özellikler

Hasta yakınlarınızı, sevdiklerinizi emanet edeceğiniz kişilerin mutlaka sağlık diploması ya da bu bakımlarla ilgili hizmet almış olması gerekmektedir. Oldukça titizlik ve profesyonellik isteyen bu iş dakik davranmayı da gerektirmektedir.

· Her şeyden önce güvenilir olmalıdır ve sizin baktığınız titizlikle, sıcaklıkla yakınınıza bakmalıdır.

· Hastanın alması gereken ilaçların takibini yaparak, doktorun söylediği şekilde ve söylediği saatlerde hastaya vermesi gerekmektedir.

· Hastanın yatış pozisyonu ayarlayarak hastanın rahat bir biçimde yatmasına olanak sağlamalıdır. Eğer hasta kıyafetlerini kendi başına giyemiyorsa bu hususta ona yardımcı olarak kıyafetlerini giydirmelidir.

· Hastanın genel temizlik işlerini yapmasına yardımcı olarak, hasta eğer erkekse; düzenli olarak saç tıraşını ve sakal tıraşını yapmalı, hasta eğer bayansa düzenli olarak temizliğini yapmasına, bakımlarını yapmasına yardımcı olmalıdır.

· Engelli bakıcısı hastanın kalmış olduğu odayı düzenli olarak havalandırmalı ve ışık görmesini sağlayarak ferah bir ortam haline getirmelidir.

· Yatalak olan hastalarda, eğer hasta tuvaletini yapamıyorsa kullanılan malzemelerden sondayı ve bezi sık sık kontrol etmelidir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap