Uğur33

L1-2 Kırıgı Sonucu Omur İlik Zedelenmesi Sonrası His Ve Hareket Durumum?

Önerilen İletiler

27.12.2014'de gecirmiş oldugum arac içi trafik kazası sonucu bel kırıgı oluştu...hemen ilk müdehale yapıldı L1 L2 de kırık oluştugu Sinirleri kesen Sıkıştıran kemik parcaları alınarak sinirler rahatlatıldı.

30.12.2014 günü 2. Ameliyatta 10 adet vida 2 adet 16cc kemik grefti konuldu.

Bacaklarımda his vardı,sol bacagımın parmaklarını,bilegimin tamamını tam güclü olmasa da oynatabiliyordum. Sag bacagım da cok hafif hareket var bilegim sıfır sadece itme var..

2. Gün zar zor 4 kişi yardımıyla oturttular acılar icinde ayaklarım hamur gibi dagılıyor kontrol edemiyordum... Eşimle hergün günde 5 seans acısada egzersiz yapıyorum.

13.1.2015 günü başkent fizik tedavi rehabilitasyon merkezi ankara yatış yaptım. FZT eşliginde ve sonrası eşimle beraber devamlı çalışıyorum.. sag ayagıma önden çektirme ile paralel barda yürüyorum bugünlerde walker'e gececem,hızlı bir ilerleme gibi gözüküyor Ayakta durmak benim için inanılmaz...

İlk günden beri tuvalet hissim var,Bacaklarımda uyuşma,karıncalanma ara sıra ELEKTRİK çarpması oluyor(inanılmaz bi acı) Tuvaletimi yaparken sol bacagımdan aşagı dogru inip ayak altında yogunlaşan yogun bi yanma oluyoo belimde zaman zaman agrılar var sanırım biraz zorladıgımdan oluyor.

Gecirmiş oldugum kaza agırdı,çok şükür şuanki halime ALLAH'ım Herkese Acil Şifalar versin.tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerini,yorumlarını ögrenmek isterim.işte benim durumumda böyle biraz kısa tutmak istedim ama yine baya bi oldu

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Uğur aramıza hoşgeldin,

Zedelenen omurga seviyen aşağıda olduğu için etkilenen kısımda aşağıda kalmış. Omurilik felcinde aslında kimse kimseye benzemez yani herkesin aldığı zedelenmeye göre değişiyor.

Senin ilerlemen çok güzel, genel olarak iyileşmeler 2 yıl sürüyor ondan sonra çok bir gelişme olmuyor. Onun için 2 yıl yoğun fizik önemli, tabi fizik yapacağım diye sosyal hayattan kopmayacaksın. Zaten senin yöntemlerin başarılı olmuş : ) Alternatif tıp adı altında üfürükçülere gitmeden böyle devam ilerleye bildiğin kadar ilerle Allah şifa versin :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap