Can Sengul

Engelli arkadaşında esinlendi, film çekmeye karar verdi

Önerilen İletiler

Engelli arkadaşında esinlendi, film çekmeye karar verdi Balıkesirli genç yönetmen Mustafa Haktanır, arkadaşı Balıkesir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı kaptanı Alper Şentürk'ün hayatından esinlenerek '91.1' adlı ilk uzun metrajlı filmini çekmeye hazırlanıyor

engelli_arkadasinda_esinlendi_film_cekme

'Dur Yolcu', 'Tatlı Bela Fadime', 'Zoraki Başkan', 'Kapalıçarşı', 'Bir Bulut Olsam', 'Hayat Devam Ediyor', 'Tövbeler Tövbesi', 'İşler Güçler' gibi dizilerde; 'Recep İvedik', 'Hile Yolu', 'Biraz tuz biraz biber gibi' sinema filmlerinde yönetmen yardımcılığı yapan 34 yaşındaki Mustafa Haktanır, 91.1'nin, arkadaşı Alper Şentürk'ün gerçek hayatından esinlenerek yola çıktığı bir hikaye olduğunu söyledi. Kendisine ait iki kısa metrajlı filmin yanında senaryosunu yazdığı iki uzun iki kısa filmi de bulunan Haktanır, 91.1’in bire bir Alper'in hayatını anlatmayacağına dikkati çekip, “Bir engellinin akülü tekerlekli sandalye alıp, hayata katılma çabasını konu alan bir Balıkesir hikayesi olacak. İçinde radyocu olmak ya da Körfez bölgesine tatile gitmek isteyen çocukların da olduğu kurmaca hikayeler de var. Filmin kahramanlarının yolu bir yerde kesişecek. Senaryo hazır. Filmin çekimlerine önümüzdeki Temmuz ayında başlamayı planlıyoruz. Yaklaşık bir ayda çekimleri tamamlamayı düşünüyoruz” dedi. Filmin 91.1 adı da radyo frekanslarından esinlenilerek konuldu.

“TANINMIŞ OYUNCULAR ROL ALACAK”

24 yaşında geçirdiği bir trafik kazası sonucu yaşamı altüst olan Alper'in hastanede yattığı günlerde yanında üç gün refakatçi olarak kaldığını anlatan Haktanır, “Senaryonun çıkış hikayesi işte bugünlerde başladı. Hepimiz bir engelli adayı olarak yaşadığımız halde, engellilerin ne zor şartlarda yaşamaya çalıştığının farkında değiliz. 91.1, sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil, aynı zamanda rahatsız eden bir farkındalık filmi olmak için yola çıktı. Senaryo hazır. Cast, için tanınmış oyuncularla görüşme halindeyiz. İsimler yakında belli olacak” dedi.

DESTEK İSTİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bu film için destek istediğini ve olumlu gelişmeler sağladığına dikkati çeken yönetmen Haktanır, “Ayrıca Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş da filme tam destek veriyor. Projeyi hayata geçirmek için Kültür Bakanlığı ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin yanısıra Balıkesirli sanayici ve işadamlarının katkılarına da ihtiyacımız var. Valimiz Ahmet Turhan, Belediye Başkanımız İsmail Ok, İl Turizm ve Kültür Müdürümüz Abdullah Soykan ve Susurluk Belediye Başkanımız Tahsin Bozoğlu'ndan da çeşitli yardımlar için söz aldık. Destek için çeşitli kişi ve kurumlarla görüşmelerimiz de sürüyor” diye konuştu.

Hayatından esinlenerek seneryosu yazılan filmi merakla beklediğini söyleyen engelli basketbolcu Alper Şentürk ise “Mustafa çok iyi arkadaşım. Çok güzel bir film çekeceğine inanıyorum. Ben de ileride hayatımı bir kitapta anlatmak istiyorum” dedi.

Alper Şentürk kimdir?

Kocaeli Üniversitesi Deniz Liman İşletme Bölümü'nü bitirip İstanbul'da bir gemi firmasında çalışan Alper Şentürk, kanser tedavisi gören annesi Aynur Şentürk'ü 28 Aralık 2003'de kaybetti. Annesinin acısını unutmaya çalışan Şentürk, aynı yıl askere gitmeye hazırlanırken trafik kazası geçirdi. 24 yaşında omurilik felci sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Geçirdiği kazanın ardından aylarca komada kalan Alper, 2006 yılında Balıkesir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını kurarak kaptan oldu. Takımı 1. Lige çıktı. Şimdi takımı ile Süper Ligi hedefleyen Alper geçtiğimiz günlerde de takım arkadaşı Esra ile evlendi.

Haber Kaynağı: DHA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap