Can Sengul

Engelsiz plajı da sezonu açtı‏

Önerilen İletiler

İzmir’in Çeşme İlçesi'nde Plajı'na kurulan Engelsiz Plaj, 2013 sezonunun ilk misafirlerini ağırladı.
spacer.gif

Engellilerin kullanımı için özel olarak tasarlanan plajın misafirleri için eğlence de keyif de engelsizdi. Gerçekten istenildiğinde tüm engellerin

kalkabileceğini söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, “Çeşme'nin dünyaca ünlü plaj, deniz ve güneşinden engelliler de istifade edebilsin diye böyle bir plaj kurduk.

19841173.jpg

Yoldan denize kadar kumlar üzerine kurulan ahşap rampalarla plajımızı tekerlekli sandalye, beyaz baston ve koltuk değneklerine uygun hale getirdik” dedi.

19841148.jpg

Plajdaki genel kullanıma ait tuvalet, duş ve soyunma kabinlerinin de engellilere göre tasarlandığını belirten Tütüncüoğlu, “Adı gibi engelsiz bir plaj kurduk. Ayrıca Çeşme Belediyesi'nin 2013 yılının ilk meclis toplantısında bir karar aldık. Bu karara göre; Haziran ayına kadar özel ya da kamuya ait olduğuna bakılmaksızın ilçemizde halkın kullanımına açık olan tüm otel, pansiyon, eğlence mekanları ve kurumlara ait binalar engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilecek. Çeşme'de tüm yönleriyle engelsiz tatil sunacağız” diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap