Can Sengul

Halk otobüsleri engelliler için yenileniyor

Önerilen İletiler

Halk otobüsleri engelliler için yenileniyor 09.04.2013 12:43:50

oto_ic.jpg

Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için yapılanEngelliler Yasası'nda başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşların çevre düzenlemelerini engellilerin kullanımına uygun hale getirme çalışmaları temmuz ayına kadar yetiştirme çalışmaları hızla devam ediyor.

Bu süreçte anadolu yakasında hizmet veren Özulaş AŞ.'de çalışmalarını sürdürmekte. 453 adet özel halk otobüsü ile hizmet veren Özulaş AŞ. yaş sınırı nedeniyle yeni araçlarını engellilerin hizmetine göre değiştirmekte.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan ÖZULAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akçakaya "Bugüne kadar 80 tane aracımız alçak tabanlı ve özürlülerin kullanımına uygun otobüsler ile değiştirilmiştir. Araçların yenilenmesi ve halkımıza daha kaliteli hizmet sunumu için çalışmalarımız devam etmektedir. Araç alımlarında bir kereye mahsus ÖTV ve KDV'nin bir kereye mahsus olmak üzere kaldırılması ve özel sektörün bir şekilde devletimiz tarafından sübvanse edilmesi gerekmektedir. İETT Genel Müdürümüz Sayın Hayri BARAÇLI'nın öncülüğünde yıl sonuna kadar 100 aracımız daha yenilenecektir" dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap