Derince_Li

Felçli hastaya robot kol

Önerilen İletiler

NÖROLOJİK rehabilitasyon sistemleri geliştirmek amacıyla çalışmalar yapan Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Volkan Patoğlu, TÜBİTAK desteği ile hem hastaların tedavisini hızlandıracak hem de terapistlerin iş yükünü azaltacak bir rehabilitasyon robot sistemi geliştirdi.
spacer.gif

Sistemin, fizik tedavi alanındaki öncü çalışmalar arasında olduğunu belirten Patoğlu, amacının robota dayalı rehabilitasyon teknolojilerinin Türkiye’de geliştirilip yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

ROBOTİK REHABİLİTASYON

Patoğlu, “Projemiz kapsamında, felçli hastaların tedavisinde kullanılmak üzere önkol ve bilek egzersizlerini hedefleyen ve yenilikçi tedavi yöntemlerine olanak sağlayan robot destekli bir rehabilitasyon sistemi geliştirdik. Sistemimiz çift kolla ve uzaktan gerçekleştirilen egzersizlere imkan sağlıyor. Çift kollu tedavilerde, felçli hastanın sağlam koluyla yaptığı hareketleri algılayan sistem, aynı hareketleri hastanın felçli koluna uygulayabiliyor. Hastanın egzersizlerinin doktoru tarafından internetten takip edilip yönetilmesi de mümkün” dedi.

Klinik aşamasında

NÖROLOJİK problemlerin tedavi maliyetinin yüksek olduğunu belirten Patoğlu, “Şu an klinik deney aşamasında olan bu teknoloji, milyonlarca hastanın yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve kaybedilen işgücünün üretken bir şekilde ekonomiye tekrar kazandırılması açılarından önemli bir potansiyele sahip” dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap