z-altinisik

[Bilgi ] Nogo Faktör Nedir?

Önerilen İletiler

merhaba arkadaşlar bir süre önce neden iyileşemediğimizi öğrendim ve sizlerle de paylaşmak istedim. kısaca sinir hücrelerinin arasında bulunan ve elektrik yalıtımını sağlayan proteinler, omurilik darbe alıp sinirler koptuğunda o bölgedeki boşluğa bu proteinler yerleşiyor. ve malesef sinir hücreleri bu proteinleri geçip kendini tedavi edemiyor. nogo faktör denen bu olay bizim şu an ki durumumuzun sebebi oluyor. bu durumda malesef klasik kök hücre tedavileri çözüm olmaktan uzak kalıyor. ama üzülmeyin çünkü en azından sorunun ne olduğunu buldular. dolayısıyla çözümü de bulabilirler artık. bir çok ülke ve üniversite bu nogo faktörü etkisiz kılp tedavi etmenin yollarını arıyorlar.

Arkadaşlar birde (cpm) pasif hareket cihazı kullanan varsa kullanışlımı değilmi görüşünü almak isterim. diz ve el parmakları için almayı düşünüyorum. fakat maliyet 26bin tlyi bulduğu için boşa almış olmak istemiyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ben bildim bileli her yıl bi tedavi şekli buluyolar ama sonuçta tık yok... bekliyoruz bakalım ölmezsek göreceğiz....

düşündüğün cihazı hiç kullanmadım ama yapılan harekete göre çok çok pahalı... kendin efor sarfetmedikce bu tür cihazlar sadece kireçlemeyi önler diye düşünüyorum... ben motomed viva kullanıyorum... tembellikten onuda yaptığım yok ya işte ama bi rahatlama sağladığını biliyorum.. bide onu araştır derim...

126_0.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba Zafer,

Omurilikteki protein olayını ben yıllardır biliyorum. Proteinler yüzünde kendini tam anlamıyla onaramıyor. Yeni buldular dediğin acaba proteinlerimi zedeli bölgeden ayrıştıracaklar?

Pasif egzersiz cihazına o kadar para verme bundan al yeter. Geri kalan paranla doğru düzgün fizik tedavi görebileceğin yerlere harca :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

slm o dediğin pedal sistemi zaten var ama bi işe yaramıyor. fizik hareketlerini yaptırcak kimsem yok onun için mecburum. bu proteinleri hem ilaç yoluyla hemde hasarlı bölgeye yapılan tedaviyle etkisiz kılmaya çalışıyorlar

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap