Can Sengul

Evde Bakım Hizmeti Alan Ailelere Bildirimde Bulunma Uyarısı

Önerilen İletiler

Evde Bakım Hizmeti Alan Ailelere Bildirimde Bulunma Uyarısı
spacer.gif
06 Şubat 2013 Çarşamba Saat 22:20
spacer.gif
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, 2006 yılından bu yana uygulamaya soktuğu evde bakım hizmetinden, Samsun'da bugüne kadar yaklaşık 10 bin aile yararlandı.

İntibak yasasıyla maaşları değişen ailelerin, yeni bildirimde bulunmaları istendi.

Evde bakım ücreti hizmetinden faydalanmanın bazı şartları olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal; bunlardan birincisinin engellinin ağır özürlü raporunun olması, ikincisinin ise aile içinde kişi başına düşen gelirin 467 TL'den az olması gerektiğini vurguladı. Yürürlüğe giren intibak yasasıyla birlikte ailelerin gelir durumunda değişimler meydana geleceğini de sözlerine ekleyen İpekdal, "Bizim kurum olarak ailelerimizden isteğimiz, engellinin ve bakıcının ekonomik durumlarındaki bu değişimi 15 gün içinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bildirmeleri, il müdürlüğümüze bildirme imkanları yok ise ilçe müdürlüklerimizle bağlantıya geçmeleridir." dedi.

Ayrıca, engelliye verilen bakım hizmetinin üçüncü bir şahsa devredilemeyeceğini belirten İpekdal, engelli bireyin ikametinin değişmesi, engelli ve bakıcının evlenme, boşanma, vefatı ile engellinin ağır engellilik durumunun ortadan kalkması hallerinde de ailelerin 15 gün içerisinde kuruma başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Ailelerin, zaman zaman engelli bireyin vefatı, gelir durumu ve hane halkı sayısındaki değişikliklerin, kuruma geç bilgi verilmesi durumunda vatandaşın geri ödeme yapması ile mağduriyetlerin yaşanacağı uyarısında bulunan Adnan İpekdal, "Haksız kazancın önüne geçilmesi, vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemesi için özürlü evde bakım ücretinden yararlanan ailelerin bu hususlara dikkat etmesi gerekiyor." diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap