Berrin

Omurilik Felçlilerine Mucize Kök Hücre Aşısı

Önerilen İletiler

İsviçre’nin Zürih Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda, omurilik felçlileri için umut olabilecek bir kök hücre aşısı geliştirildi.

Araştırma, kaza sonucu omurilik felci olan ve göğsünden aşağısını hissetmeyen üç hasta üzerinde yürütüldü. Aşı, bağışlanmış cenin beyinlerinden alınan 20 milyon kök hücreden elde edildi. Aşı, hastalara felç geçirdikleri zamanı takip eden dört ila sekiz ay içerisinde hasar gören omuriliği sinirleri üzerinden uygulandı.

3 ay içerisinde 2 hasta göğsünden aşağıda kaybettiği hissetme duyusunu kazanmaya başladı. 6 ay sonunda ise göğüsleri ve göbek delikleri arasında dokunuş farkını ayırt edebilecek boyuta geldiler. Uzmanlardan Stephen Huhn, bunun omurilik felci tedavisi için kilometre taşlarından olduğunu açıkladı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kimse umut bağlamasın bu kazadan sonra 6 ile 8 ay geçmeden yapılan ameliyatlara.o dönemde bazı gelişmelerin olması zaten çok yüksek.Nerden biliniyo o kısmi düzelmenin ameliyatla olduğu.yapsınlar 4-5 senelik hastalara görelim 1 santim iniyomu aşağı

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tıpta çok güzel bir gelişme İnşallah Bir anönce tedaviye geçilirde bizler gibi bütün çaresiz Omurilk felçliler kurtulur

Bu güzel Haber için tşk Berincim

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

arkadaşlar umutsuz yaşanmaz ama hep aynı şeyler oldu olacak umut verdi falan filan nefes alıyorsanız yaşıyorsunuz demektir hayattan bu şekilde zevk almaya bak bir şey olacağı yok.................

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap