Vatan...

Engelsiz Bir Anayasa İstiyoruz

Önerilen İletiler

7612.jpg

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan, Kocaeli’nde düzenlenen “Engelsiz Anayasa Çalıştayı” ile ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu.

Dernek lokalinde gerçekleşen basın toplantısında Arslanhan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilerinin de katıldığı “Engelsiz Anayasa Çalıştayı”nın verimli geçtiğini ifade etti. Arslanhan, “Güzel fikir alışverişi oldu. İhtiyaçlar, talepler görüşüldü. Bugüne kadar kazanılan hakların da kaybedilmemesi görüşüldü. Anayasa’ya bunu uygun bir şekilde yansıtamazsak bir takım sıkıntılar çıkacaktır. Verimli oldu. Bakanlık yetkilileri notlarını aldılar. Birkaç toplantı daha yapılır diye düşünüyorum” dedi.

Arslanhan, taleplerin engellilerin eğitim, fırsat eşitliği, pozitif ayrımcılık, özürlülüğün önlenmesi konularında anayasal hakların verilmesi yönünde öne çıktığını belirterek şöyle konuştu:

“Sosyal hayatta eşit bir katılım istiyoruz. Cezai yaptırım istiyoruz. Kanun ve yasa var ama cezai yaptırım yok. Bu olmadığı için de kanun ve yönetmenlik olmuyor. Bu nedenle her yer engelli. Biz özellikle anayasa bunu istedik. Hukukçuların bu yönde yapacağı çalışma önemli. Bu sürece elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Hedefimiz bu zamana kadar yapılan çalışmaları korumak eksik yönleri de tamamlamak. Bundan sonraki süreçte eksik bir madde olmasın”

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap