Berrin

Kök Hücre İle İnce Bağırsak Nakli

Önerilen İletiler

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, dünya çapında başarıya imza attı.441891.jpg

Türk doktorlar dünyada ilk kez kendi geliştirdikleri yöntemle kron hastası iki genç kızı kök hücre ile birlikte yapılan ince bağırsak nakliyle sağlıklarına kavuşturdular. Bu iki hastanın dünyada sadece iki örnek olduğunu ifade eden Opr. Dr. Selçuk Kılınç, "Dünyadaki meslektaşlarımız, geliştirdiğimiz yöntemi heyecanla takip ediyorlar. Şimdilik 30 hasta için izin almıştık. 2012'de ameliyatlarımıza devam edeceğiz. Pek çok ülkeden hastanın İzmir'e gelecğini düşünüyoruz" dedi.

HARVARD'LA İŞBİRLİĞİ

Harvard Üniversitesi'nde tıbbı teknolojiler geliştiren Prof. Dr. Utkan Demirci, "Bizim işimiz, kandaki milyonlarca hücre içerisinde çok az bulunan kök hücreleri alıp, ayrıştırıp Opr. Dr. Selçuk Kılınç'ın ameliyatlarında kullanılmak üzere hazırlamak. Bu çok önemli bir gelişme" dedi.

ÖLÜMÜ BEKLİYORDUM

Nakille, ölümü beklerken yeniden hayata döndüğünü söyleyen 31 yaşındaki Burçin Yücel "15 seneden beri kron hastasıyım. Ümidimiz kalmamıştı, öleceğim diye bekliyorduk. Hocalarımız sayesinde çok iyiyim. Sıkıntım yok." dedi. Yine krom hastası olan Gizem kılıç nakille hayata tutuldu.

Dünyada tek olma özelliğini taşıyan birimde önümüzdeki günlerde kron hastası 5 aylık Hüseyin Yiğit isimli bebeğe de nakil yapılacak.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap