Berrin

Engelli Hastalara Yardımcı Robot

Önerilen İletiler

Teknolojik gelişmeler, tıp dünyasına hizmet etmeye devam ediyor...

207027_bozuk.jpg

İşte onlardan biri. Avustaralyalı genç bilimadamları, birçok engelli ve felçli hastalara umut olacak bir buluşa imza attı.

Sydney Teknoloji Üniversitesinde geliştirilmekte olan bu akıllı ve yardımcı robotlar, birçok kişinin hayata tutunmasına yardımcı olacak. Omurilik yaralanma ve nörolojik bozukluk yaşayanlar bu robot kol ile tedavi edilecek. Bilgisayara bağlı çalışan bu robot kol, zayıf kasları tespit ederek güçlenmesine yardımcı oluyor.

Bu 4 tekerlekli robot ise engellelerin yol arkadaşı olacak. Bu akıllı robot sayesinde birçok yere kolaylıkla gidebilecek. Yaklaşık 4 milyon dolara mal olacak olan bu robotlar şimdilik deneme aşamasında. seri üretime ise 5 sene donra geçilmesi bekleniyor.

Bu ilginç buluş ise İsveç'li bilim adamlarının eseri... Daha önce birçok alanda kullanılan yapay ciltlere sıvı metalden hazırlanan çip yerleştiren bilimadamları vücud hareketiyle ilgili verileri kablosuz almayı başardı.

Aslında bu yöntemin daha önce de kullanıldığını söyleyen araştırmacılar, yeni çalışmaları sayesinde veri aktarımını kablosuz iletmeyi başardıklarını söylüyor. Vücüdün heryerine kolaylıla yapışabilen yapay cild, insanın hefesi ve kalp atışı hakkında bilgi aktarabiliyor.

Şimdilik geliştirilmekte olan yapay cild kullanıma hazır hale geldiğinde kalp atışındaki bozukluklar anında kullanıcıya bildirilecek.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap