Can Sengul

[Soru] Kök Hücre Hakkında Düşünceleriniz

Önerilen İletiler

Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi Omurilik felcinin, şu anda rehabilitasyon haricinde geçerli bir tedavisi yok fakat son yıllardaki en umut vaadedici tedavi yöntemi olacak olan kök hücre tedavisi hakkında düşüncelerinizi bilmek istiyorum.

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslında Kök Hücre çok güzel umutlar veriyor ve hepimizin umudu ama bir haber çıkıyor hepimiz çok seviniyoruz tamam işte bu kurtulduk diyoruz sonra haberde umutlarda yok oluyor.

Acaba kandırılıyor muyuz yoksa birileri bu Kök Hücre olayına karşı mı anlamadığım nokta bu.

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar, kök hücre hepimizin ortak umudu, çevremdeki insanlar kök hücre ile ilgili bir haber gördülermi hemen beni ararlar, falan kanalda izle..... inanın hiç bakmak istemiyorum, çünkü medyamız pireyi deve yapmayı seviyor. Bu haberlerle birçok kişinin ümitlenip sonra ümitlerinin kırılacağını düşünmüyorlar, önemli olan reyting. Ankara Araştırma hast.de resmi olarak insanlar üzerinde kök hücre tedavisi denemelerine başlandığını biliyorsunuzdur , ilk on gönüllü hasta ile başlanmış , şimdi hasta sayısının arttırılacağını duydum. Beni daha önce ameliyat yapan doktorda bu hastanede çalışıyor, onu aradım, mümkünse bende gönüllü olarak bu deneme tedavilerine katılmak istiyorum, dedim. Doktor konuyu takip ettiğini, henüz kaydadeğer bir gelişmenin olmadığını, beklememin daha uygun olacağını , söyledi.

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şuanda kayde deyer hiç bir gelişme yok belki gerçekten engeleniyor destek verilmiyor ama bir gerçek varki medayın boş abartısı yüzün den hepimizin umutları kırık 8 yıldır aynı laf söyleniyor bir gelişmede yok ben umudumu kestim belki 25. 30 yıl sonra ozamana kadarda kim ölecek kim kalacak

En iyisi hayatı böyle kabul edip böyle yaşamak hepimize Allah şifalar versin Allah sabırlar versin inşallah

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kök hücre konusunu ben 6 yılldır takip ediyorum omurilik yaralanmlarını özellikle ama somut bir gelişme yok hem ülkemizde hemde dünyada ülkemizde yapıldı herkes de biliyor bunu ama onlar genelde erken dönem vakalardı bir takım iyleşmlerde oldu ama bu iyleşmler kök hücre denmi yoksa ilk 2 yıl içinde olan olağan iyleşmelerdenmi belli değil amerikada geron firmasının ve ülkemizde ankara tıp ın geç dönem insan vakalarında yapacağı denemelerden sonra herkes de net fikir oluşur bence 2 yıl sonra netleşmeye başlar kök hücre konusu..

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kök hücre tedavisini medya bize o kadar süslü tanıttı ki herkes hemen çıkacak, bizde tedavi olup yürüyeceğiz gözüyle bakmaya başladı. Yeni çıkan bir ilaç bile 10 yıl sonra piyasaya sürülürken, Erkenden çıkacak diye ümit ederken ümitlerimiz umuda dönüştü.

Ama gerek kök hücre gerekse diğer yöntemler belli zaman çıkacaktır.

Tedaviyi bekleyip hayatın gerisinde kalmak yerine, Hayatın içerisinde olup yaşamaya bakmak lazım.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap