Sumeye

Sara Hastalarına Karanfil Tedavisi

Önerilen İletiler

Sara hastalarına karanfil tedavisi

562520100412021050674.jpgHerbalist Cahit Gürkaş, epilepsi (sara) hastalarına tıbbi tedavinin yanında rahatlıkla uygulanabilecek bitkisel kür olarak sabah ve akşamları tok karnına 3 adet karanfil çiğnemelerini önerdi.

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Akdemir Baharat'ın Herbalisti Cahit Gürkaş, epilepsi hastalığı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Beyindeki sinir hücrelerinin gücü senkron olarak ve sürekli birbirleriyle aynı doğrultuda işlevlerini görürler. Beynin o anki canlılığına uygun olarak belli sayıdaki ve aynı görevi üstlenmiş olan sinir hücreleri aynı doğrultuda çalışırlar.

Beynin herhangi bir bölgesinde yer alan nedbe, tümör gibi bölgesel bozukluklar ya da oksijen azlığı, kanda glikoz azlığı, kanın baz özelliğinin artması, kanda kalsiyumun azalması gibi genel bozukluklar beyinin belli bölgesindeki sinir hücrelerinin yüksek bir elektriksel canlılık göstermelerine karşılık bazen de fazla miktarda elektriksel boşalmalara neden olabilirler.

Elektriksel boşalımlar bazen yalnız kaynaklandıkları bölgede kalabilirler. Bazen de beyinin diğer bölgelerine de yayılabilirler. Bu sebeple beyinin tam işlevini görebilmesi için yeteri derecede düzenli ve dengeli bir beslenmenin çok büyük bir önemi vardır.

Beyini lüzumsuz işler ve düşüncelerle yormamakta önemli bir faktördür. Epilepsi hastalığı doğumsal olabildiği gibi bazen de herhangi bir kaza sonrası oluşabilmektedir. Epilepsi ataklarının şiddeti değişken olabilmektedir.

Tıbbi tedavi ile birlikte rahatlıkla uygulanabilecek ve beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olabilecek bitkisel kür olarak; sabah ve akşam olmak kaydıyla tok karnına 3 adet karanfil çiğnemelerini öneririz. Çünkü karanfil bedeni, zihin yorgunluğunu giderir. Kalbi ve hafızayı kuvvetlendirir.

Ferahlatıcı etkisi mevcuttur. Ayrıca beyin fonksiyonlarının gelişimi ve vücudun çeşitli hastalıklara karşı direnç göstermesi için faydalı olabilecek bitkilerden polende ortalama yüzde 25 oranında protein vardır. Bu protein içinde insan vücudu için gerekli olan temel aminoasitlerin tamamı bulunur. Demir, bakır, kalsiyum, potasyum, fosfor, sodyum, magnezyum, iyot gibi ayrıca A,B,C,E vitaminleri bulunur. Hücre yenileyicidir" dedi.

Gürkaş, epilepsiye iyi gelebilecek diğer bitkileri ise şöyle sıraladı:

"Harnup: Gallik asit içerdiğinden anti analjezik, anti bakteriyel, antioksidan, antiviral, antiseptik, anti kanserojen özelliği bulunur.

Soya fasulyesinde bulunan isoflavonlar adındaki bileşikler sayesinde vücudumuza dış yollar etkisiyle geçen virüslere karşı iyi bir direnç gösterirler. Hormon benzeri işlev görürler. Ayrıca vücut çalışmaları için elzem bazı vitamin ve mineralleri yüksek oranda içermektedir.

Yulaf: Yulaf tanesinde sabit yağ, azotlu maddeler ve karbonhidrat (yüzde 60) bulunmaktadır. Ayrıca pektin slica, pretoin, tireonin, serini alenin, thianin ve furfural antioksidanı mevcuttur. Bu sayede sinir hücrelerinin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar, iltihaplı hastalıklara karşı vücudu korur.

Keten tohumu: İçeriğinde B1, B2, C ve E vitaminleri, Omega- 3 ve Omega- 6 yağ asitleri içerdiğinden sinir sisteminde depresyon ve manik depresyonu iyileştirmede etkilidir. Epilepsi hastalarının tedavisinde olumlu sonuçlar verebilir. Karaciğerin fonksiyonlarını geliştirir. Vücudun enerji üretimini arttırmada yardımcı olur.

Zencefil: Zihni ve bedeni yorgunlukta, bedeni ve zihni gücü artırır. Unutkanlığı giderir, vücudu terletir, idrarı söktürür, dimağa kuvvet verir, ağrı ve sızıları giderir, kan dolaşımını düzene sokar.

Havlıcan: Alpinol ve Alpinin gibi maddeler içerdiğinden korkuya bağlı idrar kaçırma hallerinde kullanılır. Ayrıca vücudu kuvvetlendirir. İştahı açar."

Cahit Gürkaş, karanfil, arı sütü, propolis, akırıkarha, alıç, portakal nergisi, bal ve üzüm pekmezi ile tüm bu bitkilerden belli ölçülerde yapılacak macundan sabah ve akşam yemekten önce 1 tatlı kaşığı yemenini de oldukça faydalı olduğunu söyledi.

İHA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap