Sumeye

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Beyin Ameliyatı Alanında Büyük Başarı...

Önerilen İletiler

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin ameliyatı alanında büyük başarı...

Kafatası açılmadan burun deliğinden girilerek yapılan operasyonda 11 hasta sağlığına kavuştu.

Hastane, dünyada sayılı merkezde uygulanabilen yöntemde elde edilen başarı ile saygın tıp dergilerinde yer aldı.

Beyin ameliyatları riskli ve zor ameliyatlar arasında yer alıyor. Saatler süren ameliyatlar sonrası hastaların ayağa kalkması da günler ve hatta haftaları buluyor.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uygulanan yeni bir yöntemle beyin ameliyatları artık daha kolay ve daha kısa sürede gerçekleştirilebiliyor.

Kafatası açılmadan burun deliğinden girilerek yapılan bu operasyon, özellikle beynin derin bölgelerindeki tümörlerin çıkarılmasında uygulanıyor.

Yeni yönteme ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Savaş Ceylan, "Bu ameliyatların yararı sadece burun deliği kullanılarak endoskop dediğimiz yardımcı eleman vasıtasıyla beynin derin bölgelerindeki tümörler başarı ile çıkarılıyor." diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesi’nde 11 hasta bu yöntemle ameliyat edildi.

Prof. Dr. Ceylan, "Bu teknik dünyadada yeni uygulanan bir teknik. Dünyadaki vaka sayıları da çok yüksek değildir. Dünyada yapılan vaka sayısı 13, 15 tanedir. bizim ulaştığımız vaka sayısı 11... Bunun 10 tanesi Avrupa’nın en saygın nöroşirurji dergilerinde yayınlanmış ve kapak olmuştur" dedi.

Yöntemle hastalar, çok kısa zamanda normal yaşamına dönebiliyor. Hastalar ameliyatın ertesi günü ayağa kalkıp yürüyebiliyor, bir sorun olmaz ise 2’nci, 3’üncü gün de taburcu oluyor.

TRTHaber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap