Sumeye

Kırmızı Etle İlgili Yeni Bir Uyarı

Önerilen İletiler

283920100429013906578.jpgKırmızı etle ilgili yeni bir uyarı

Dünya Kanser Araştırma Fonu (DKAF), insanlara kırmızı ve işlenmiş et tüketimini kısıtlamaları konusunda yeni bir uyarıda bulundu.

DKAF, 2007'de yayınladığı bir raporda, eti farklı kanser türleri için risk faktörü olarak ortaya koymuştu.

2007'deki raporda analiz edilen 14 araştırmaya eklenen 10 yeni araştırmanın bulgularının, gerek kırmızı et gerekse salam, sosis gibi işlenmiş etlerin bağırsak kanseri riskini artırdığını teyit ettiği kaydedildi.

DKAF'ın raporunda, insanlara kırmızı et tüketimini haftada 500 gramla (pişmiş ağırlık) sınırlamaları gerektiği, bu miktarın 5-6 orta porsiyona eşit olduğu belirtilirken, işlenmiş et ürünlerinden ise kaçınmaları çağrısında bulunuldu.

850 sayfalık raporda, insanlar daha az yerler ve lifli gıdaları daha çok tüketirlerse, daha az alkol alır, sağlıklı bir kiloya sahip olur ve aktivitelerini korurlarsa, sadece İngiltere'de yılda 17 bin vakanın önlenebileceği belirtildi.

DKAF'tan Prof. Alan Jackson, "Et konusunda raporumuzdaki açık mesaj şudur; kırmızı ve işlenmiş et bağırsak kanseri riskini artırır ve bu riski azaltmak isteyenler yedikleri et miktarını düşürmelidirler" dedi.

Haber7

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

valla ben eti bulursam şahsen her öğün et yerim kurt la kürt eti sever malum :) ama nerde bu pahalıkda 4 kişilk bir aile kişi başı haberdeki gibi 500 gram et yese hafta da 2 kilo 2x30=60 tl ayda yaklaşık 250 lira eder nerdeyse asgari ücretin yarısı yani şu sıralar kırmızı et hayal türkiye halkına :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap