Sumeye

Tanrıkulu: Akdağ Engellilerden Özür Dilesin

Önerilen İletiler

Tanrıkulu: Akdağ engellilerden özür dilesin 16 Mayı 2011 Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Batman’da görme engelli geçici işçiyle olan diyaloğuyla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bakanın özür dilemesini istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ”Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ’ın engellilere bakışı onun zihin dünyasındaki engelleri göstermektedir. Sağlık Bakanı ve AKP, bütün engelli yurttaşlarımızdan özür dilemelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Batman’da görme engelli geçici işçi Nurullah Mehmetoğlu’nun sorunlarını anlatması üzerine ”Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz, daha ne yapalım?” şeklinde cevap verdiğini ifade etti.

Sezgin Tanrıkulu, açılamasında şu ifadelere yer verdi:

”Engelli bir yurttaşımız, geçinemediğini ve taşeronun elinden kurtulmak istediğini söylüyor. Bunun üzerin Sağlık Bakanı çok büyük lütuf yapmış gibi vatandaşımızın engelli olduğu halde çalışmasını nimet gibi göstererek vatandaşımızı susturuyor. Hem bir akademisyen hem de Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ’ın engellilere bakışı, onun zihin dünyasındaki engelleri ortaya çıkarmıştır. Türkiye açısından asıl sorun AKP zihin dünyasındaki engeller, önyargılar ve çelişkilerdir. Engelli yurttaşımız Nurullah Mehmetoğlu sorduğu soruyla asıl kimlerin engelli olduğunun ortaya çıkmasına yardımcı olmuştur.

Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ’ın engellilere bakışı, onun zihin dünyasındaki engelleri göstermektedir. Sağlık Bakanı ve AKP, bütün engelli yurttaşlarımızdan özür dilemelidir. Çünkü bu durum, AKP’nin engellilere nasıl baktığını ortaya koymaktadır. AKP engellilere ‘sakat’ ve ‘eksik’ insan muamelesi yapmaktadır ama asıl sakatlık bu zihniyetin kendisindedir.”

Tanrıkulu, CHP iktidarında tüm kamuda çalışanları taşeronun elinden kurtaracaklarını, bütün engellilerin eşit muamele göreceklerini ifade etti.

Engelihaberi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Her ne sebeble söylenirse söylensin hiç kabul edilecek cinsten sözler değildi. HERKES AYAĞINI DENK ALMALI AĞZINDAN ÇIKANA DİKKAT ETMELİ..

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER SÜMEYYE.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

çok ayıp etti bakan halbuki benim icriatlarıyla çalışkanlığıyla en beğendiğim kabine üyülerinden biriydi çok ama çok şaşırtdı beni

sayın bakan unutmamalıki onu bu görevlere getiren bakan statüsü kazandıran o azarladığı fırçaladığı bu milletin kendisidir ve kamu vicdanı çok büyük bir yara almıştır bu olaydan sonra

bu işin imi cimi yok bakan hatasını kabul edip özür dilemeli bir an önce..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

''Dervişin fikri neyse zikride odur''...Özür dilese ne,dilemese ne farkeder.Bakış açısı ortada....Özel şirketde asgari ücretle çalışan birine bu halinle sana iş vermişiz diyebiliyor.Sanki işveren şirketin sahibiymiş gibi...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

O Yaptığını REKLAM filmlerine koysalar daha iyi olur. Engelli ya aciz ya iş yapamaz ya, İş vermiş sadaka vermiş ya, Körsün iş vermişim daha ne istiyorsun.

Sanki kendi cebinden vermiş maaşını, Koltuğa çok alışmışlar..

Yazık.. Yazık..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap