Sumeye

'Altın Çilek'ten Ölüm Harekete Geçirdi

Önerilen İletiler

'Altın çilek'ten ölüm harekete geçirdi

Mehdi Eker "Bu tamamen sahte, gizli kapaklı yapılmış bir ürün"

Bartın'da, altın çilek hapına bağlı olduğu sanılan ölümü değerlendirenTarım ve Köyişleri Bakanı: Söz konusu hapa, biz ruhsat vermedik.

Bartın'da Fatma Sinaplı'nın ölümüne sebep olduğu iddia edilen altın çilekten üretilen zayıflama hapı, tartışılmaya devam ediyor. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, böyle bir ürüne ruhsat vermediklerini belirterek, "Bu tamamen sahte, gizli kapaklı yapılmış bir ürün" dedi. Zayıflama hapı olarak kullanımı yaygınlaşan altın çilekle ilgili katıldığı TV programında bilgi veren Eker, ürünle ilgili 27 Nisan'da uyarılar yaptıklarını hatırlattı. Vatandaşları internet üzerinden yapılan alışverişler konusunda uyaran Eker, internetten satışlarda haksız rekabete takılıp vatandaşın yanlış bilgilendirildiğini vurguladı. Bakan Mehdi Eker, "Dünyada ilk defa şikâyet hattını kurduk. Değerlendiriyoruz. Bu bizim bilgimiz dışında illegal yollardan Türkiye'ye getirilen bir üründür" diye konuştu.

TEB, HAPI ANALİZ EDİYOR

Bartın'da bir kişinin ölümüne sebep olan Altın Çilek kapsülüyle ilgili Türk Eczacıları Birliği de harekete geçti. Altın çilek hapından numuneler alan TEB, "Bu numuneleri analiz ettirdikten sonra, içeriğinde ilaç var mıdır yok mudur, gösterildiği gibi masum mudur değil midir hepsi ortaya çıkacak ve bu cevapları kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasını yaptı. TEB'den yapılan açıklamada, söz konusu meyveyle ilgili yeterli düzeyde bilimsel bir çalışma yapılmadığı kaydedildi. Ürünün içeriğinde ne olduğuna ilişkin detaylı analizler bulunmadığı bilgisini veren Eczacılar Birliği, her türlü bitkisel ürünün, doktor tavsiyesi ve eczacı danışmanlığı olmadan tüketilmemesi gereğine dikkat çekti. Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay da ilaç formuna getirilen her türlü bitkisel ürünün, internetten alınarak tüketilmesinin insan sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. Kızılay, "Bitkisel kaynaklı ilaç formundaki tüm ürünler Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmalı ve denetlenmelidir" dedi.

SABAH GAZETESİ

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap