Sumeye

Kas Ve Sinirle Çalışan Biyonik Bacak Geliyor

Önerilen İletiler

35dfcffc.jpgKas ve sinirle çalışan biyonik bacak geliyor

Resmi Orjinal boyutunda görmek için tıklayın.

Hastanın kas ve sinirleriyle hareket eden biyonik bacak tasarlandı. Protez, tek bacağını kaybeden ABD’li hasta üzerinde deneniyor.

BİLİM adamları fiziksel engelleri ortadan kaldırmak için büyük bir adım attı. ABD’deki Northwestern Üniversitesi tarafından yürütülen ve ABD ordusu tarafından finanse edilen çalışmada,hastanın kendi kas ve sinirleriyle hareket eden biyonik bacak tasarlandı. Biyonik bacak 6 yıl önce geçirdiği kemik kanseri yüzünden sol bacağının diz hizasından kaybeden 20 yaşındaki Hailey Daniswicz üzerinde denendi. Araştırmanın lideri Prof. Dr. Levi Hargrove, tedaviyi şöyle açıklıyor: “Kasların kasılmasını sağlayan elektriksel aktivitenin izlendiği elektromiyografi cihazıyla ile Daniswicz’in kaslarından gelen sinyaller bilgisayar ortamında tanımlanıyor. Bu sinyaller bize biyonik bacağı hastanın nasıl yönlendirmek istediğini anlatıyor. Veriler biyonik bacağa yüklendiğinde hasta protezini istediği gibi hareket ettirecek “

Bileğini hareket ettirmeyi başardı

ROBOTİK bacak, kangren, şeker hastalığı, kanser ya da kazalar sonucu bacağını kaybedenlere yürüme yetisi kazandıracak. Üç aydır bilgisayar testlerine katılan 4 günüllüden biri olan Daniswicz, yöntem sayesinde protez bacağın ayak bileğini hareket ettirmeyi başardı. Bilim adamları araştırmanın bu yıl içinde sonuçlanacağını bildirdi.

Star

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap